Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Son dakika: 2020 ABD seçimleri son dakika! Trump'ın ekibinden yeniden sayım talebi!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        ABD Başkanı Donald Trump, çok çekişmeli geçen başkanlık seçimlerinden oy sayımı devam ederken Trump'ın ekibi, yarışın küçük farklarla sürdüğü Michigan, Wisconsin ve Pennsylvania'daki seçimleri mahkemeye taşımaya hazırlanıyor.

        Trump'ın kampanya ekibi, oyların sayımının devam ettiği Wisconsin'de oyların derhal yeniden sayılmasını talep edeceklerini açıkladı.

        Wisconsin'de TSİ 20.51 itibariyle oyların yüzde 97'si sayıldı. Demokratların adayı Joe Biden'ın eyalette 21 bin oy farkla üstünlüğü bulunuyor. Wisconsin eyalet yasalarına göre, adaylar arasındaki fark yüzde 1'in altındaysa başka gerekçe göstermeksizin yeniden sayım talebinde bulunulabiliyor. Şu anda Trump ile Biden arasında 0.6 puan fark bulunuyor.

        REKLAM

        İKİ EYALETTE SAYIMIN DURDURULMASI TALEBİ

        Trump'ın kampanya ekibi ayrıca Michigan'da oy sayımının durdurulması için mahkemeye başvurduğunu açıkladı. Mahkemeye başvuru gerekçesi olarak, Trump kampanya ekibinin eyaletteki sayım merkezlerine anlamlı bir erişim sağlayamadığı ifade edildi.

        Trump kampanyası ayrıca Demokrat gözlemcilerin sandık başındaki Cumhuriyetçilerden oy sayma işlemlerini gizlediklerini iddia ederek Pennsylvania'da oy sayımının durdurulması için dava açtı.

        TRUMP'IN EKİBİ PENNSYLVANIA'DA ZAFER İLAN ETTİ

        ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim kampanya direktörü Bill Stepien, Pensilvanya eyaletini kazandıklarını ilan etti.

        Gazetecilere yaptığı açıklama yapan Stepien, Trump’ın Pensilvanya eyaletinde 2016’dan daha büyük bir performans gösterdiğini ve oylarının halen yükseldiğini söyledi.

        Stepien, "Galibiyet aralığımızı daha büyük sayılarla koruma konusunda yüksek bir güvenimiz var, aslında Pensilvanya’da zaferimizi ilan ediyoruz. Bu sadece his ve içimizdekilere değil matematiğe dayanıyor." yorumunu yaptı.

        REKLAM

        Başkan Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence’in de Pensilvanya'da zafer ilan edecekleri konusunda olumlu bir hislerinin olduğunu yineleyen Stepien, "Elimizde verilere dayanarak aradaki oy farkının 100 binin üzerinde kalma ihtimali yüzde 70, 150 bin üzerine kalma ihtimali ise yüzde 50’dir." ifadesini kullandı.

        Pensilvanya'da şu anda dek oyların yüzde 85'i sayılmış durumda ve Trump 300 bin civarında bir oyla rakibi Demokrat Joe Biden'ın önünde görünüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ