Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Ukrayna'dan son dakika açıklaması: "4. Rus Generali öldürdük!" - Güncel Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Son dakika haberine göre Rusya'nın, Ukrayna'ya başlattığı işgal harekatında 3 hafta geride kalırken çatışmaların arttığı ve insanlık dramının yaşandığı Mariupol kentinden önemli bir haber geldi.

        TÜMGENERALİN ÖLDÜĞÜNÜ AÇIKLADILAR

        İHA'da yer alan son dakika haberine göre Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Gerashchenko, Telegram hesabından yaptığı açılamada, Ukrayna kuvvetlerinin ülkenin güneydoğusunda yer alan Mariupol kentindeki yoğun çatışmalar sırasında Rus Tümgeneral Oleg Mityaev'i öldürdüğünü ifade etti.

        Ukrayna, (soldan sağa) Rus generaller Andrei Kolesnikov, Andrey Sukhovetsky, Oleg Mityaev ve Vitaly Gerasimov'un çatışmalarda öldüğünü iddia etti.
        Ukrayna, (soldan sağa) Rus generaller Andrei Kolesnikov, Andrey Sukhovetsky, Oleg Mityaev ve Vitaly Gerasimov'un çatışmalarda öldüğünü iddia etti.

        ÖLDÜRÜLEN GENERAL 4'E YÜKSELDİ

        Gerashchenko, 46 yaşındaki OlegMityaev'in, 150. Motorlu Tüfek Tümeni'ni komuta ettiğini belirterek, generalin fotoğrafını da yayınladı. Ukrayna'ya göre savaşta öldürülen Rus generallerin sayısı 4'e yükseldi.

        4 KOMUTANIN DA RÜTBESİ 'TÜMGENERAL'

        Ukrayna, 3 Mart'ta 41. Ordu Komutan Yardımcısı Tümgeneral Andrey Sukhovetsky'in, 7 Mart'ta Rusya 41. Ordu Komutan Yardımcısı ve Kurmay Başkanı Tümgeneral Vitaly Gerasimov'un, 11 Mart'ta Doğu Askeri Bölgesi'nin 29. Kombine Silah Ordusu'ndan Tümgeneral Andrei Kolesnikov'un ve son olarak 15 Mart'ta ise Tümgeneral Oleg Mityaev'in hayatlarını kaybettiğini açıkladı.

         O anlar kameraya yansıdı! Ukrayna yayınladı!
        O anlar kameraya yansıdı! Ukrayna yayınladı! Haberi Görüntüle
         Fransa ordusuyla ilgili şoke eden açıklama!
        Fransa ordusuyla ilgili şoke eden açıklama! Haberi Görüntüle
         Ermenistan'dan Türkiye açıklaması!
        Ermenistan'dan Türkiye açıklaması! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ