Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Dolandırıcılığın böylesi! Yabancı uyruklu sahte polis çetesi! - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul'da 25 Aralık 2021 tarihinde polise başvuran Yemen uyruklu Aminat A. (22) kendisini polis olarak tanıtan kişiler tarafından parasının alındığını söyleyerek şikayetçi oldu.

        "1500 DOLARIMI ALDILAR"

        DHA'da yer alan son dakika haberine göre poliste ifade veren Aminat A. "Polis olduklarını söyleyerek benim belgelerimi kontrol edeceklerini söylediler. Daha sonra yanımda bulunan 1500 doları aldılar" dedi.

        GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENDİ

        Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmada polis şüphelilerin olay sırasında güvenlik kamerasına yakalandığını tespit etti.

        ZANLILARIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

        Görüntülerde şüphelilerin yolda yürüyen Aminal A.'nın yanına yaklaşarak kimlik sordukları daha sonra sözde çantasında arama yaptıkları görüldü. Önce eşkalleri sonra kimlikleri tespit edilen şüpheliler İran uyruklu Ahmet A. (52), Şahin C.(30), Mehdi B.Z(30) ile Macid A.(36) gözaltına alındı.

        REKLAM

        DİĞER DOLANDIRICILIKLAR BELİRLENDİ

        Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüphelilerin benzer şekilde daha önce meydana gelen 7 olayın daha faili oldukları tespit edildi. Şüphelilerin sahte polislik yaparak gerçekleştiği hırsızlıklar işe söyle belirtildi:

        Irak uyruklu esnaf R.Q'in (28) 1200 dolarının çalınması, Norveç uyruklu turist Y.J.A.'nın (56) 1000 dolarının çalınması, Cezayir uyruklu Turist D.H.'nin 3 bin 700 Euro'sun çalınması, Fransız uyruklu öğretmen B.H.'nin 1.100 Euro'sunun çalınması, Irak uyruklu kasap H.İ.'nin (27) 1200 dolarının çalınması, Yemen uyruklu işletmeci A.M.A.D.'nin (48) 1000 dolarının çalınması, Lübnan uyruklu tüccar Y.A.'nın (26) 900 dolarını çalınması.

        3'Ü İRANLI, 1'İ TÜRK 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. 3'ü İran uyruklu bir Türk 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ