Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Yenikapı son dakika makam araçları: Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama geldi

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kullandığı bildirilen araçlar Yenikapı'da sergilenmeye başlandı.

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim öncesi israfı önleyeceğini belirterek, belediyenin kullanımında olan ihtiyaç fazlası araçları gündeme getirmişti. Bu sabah Yenikapı miting alanında çok sayıda aracın sergilenmeye başlandığı görüldü. Twitter kullanıcıları araçlara ilişkin fotoğraf ve videoları paylaştı.

        VİDEO İLE PAYLAŞTI

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel de konuyla ilgili olarak Twitter hesabından Yenikapı'daki durumu gösteren bir video paylaştı.

        AK Parti adına ilk açıklamayı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu yaptı. Göksu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

        “ORTADA MAKAM ARACI YOK”

        “İBB Başkanı seçimden önce ‘1717 tane makam aracı var’ demişti. Görünüşe göre ortada makam aracı yok belediye hizmet araçları var. Hani bunlar makam araçlarıydı? Görünen o ki seçim zamanı yapılan kara propagandayı bugün de sürdürüyorlar. Ama ortaya çıkan tablo ‘Dağ Fare Doğurdu’ dedirtiyor. Aldığımız bilgi, bütün birimlere taksimatı yapmışlar, ‘Şu kadar araç’ diye. Araçların üstlerindeki logoları da sökmüşler.

        “İFTİRAYI TESCİL ETTİLER”

        Salı gününe kadar da devam edeceği bilgisi geliyor. Söyledikleri, algı yaptıkları iddiaları ispatlamaya çalışıyorlar. Ama bu araçları çekerek bugünden itibaren İstanbul’da hizmeti durdurmuş durumdalar. Sadece bir kara propaganda yapmak için İstanbul’da hayatı durdurmayı göze almış bir zihniyet var ortada. Seçimde söyledikleri iddialar iftiraydı, bugün de gösterdikleri araçlarla bu iftirayı tescil etmiş oluyorlar.

        “ARAÇLAR HİZMET İÇİN”

        Bugün evinde bakım hizmeti, sosyal hizmet bekleyen İstanbullu vatandaşlar ‘İBB personelleri nerede’ diye sorarsa Yenikapı’ya baksın. Belediyenin hizmet araçları İBB Başkanı’nın kara propaganda fantezisi ile siyasi şovu ile meşgul. Bu araçlar belediye hizmet araçları. Kimi evde bakım hizmeti, kim yol bakım hizmeti, kimi zabıta hizmeti bekliyor. Eğer bu araçlar ihtiyaç fazlası ise göreve geldiği günden bu yana neden bu araçları belediyede tutuyor? Neden araçları geri göndermedi? Onlar da biliyorlar ki bu araçlar hizmet üreten belediyenin hizmet araçları.

        “TAKİP EDECEĞİZ”

        Bizler bu araçların bundan sonra da ne olacağını takip edeceğiz. Eğer bunlar fazlalıksa belediyede tutulmayacak geri gönderilecek demektir. Bu çalışmanın yapılıp yapılmayacağına, eğer bu araçlar geri gönderilirse yerine araç alınıp alınmayacağını da yakinen takip edeceğiz.”

        İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

        İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sözkonusu araçlarla ilgili ilk açıklamayı Beylikdüzü’nde yaptı. “Çardakaltı Sohbetleri”nde Yekta Kopan’ın konuğu olan İmamoğlu, araçların akıbeti ile ilgili soruya, “İade edeceğiz. Bir kısmını bulamadık. Baktık, bizden önce devretmişler 23 Haziran’a yakın. Olsun. Gitti ya, önemli olan o. Bir sıradanlaşma var. ‘Ya işte, ne olacak canım, 1000 tane araç dizmiş falan filan. Ya işte şov yapıyor falan filan…’ Hani diyor ya bir tanesi, ‘Nakit para almadık!’ Bu da yeni moda! Kaynağı kim için kullanıyorsun? Bu ahbap – çavuş ilişkisi bitecek” yanıtını verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ