Zeydan Karalar dahil 9 kişi tahliye edildi
Aziz İhsan Aktaş suç örgütü davasında 33 tutuklu sanığın savunmaları tamamlandı; savcı 30 kişi için tutukluluğun devamını isterken, mahkeme aralarında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın da bulunduğu 9 sanığı tahliye etti. Aralarında Rıza Akpolat, Oya Tekin, Kadir Aydar ve Utku Caner Çaykara'nın da olduğu 24 sanığın tutukluluğu sürerken yargılama pazartesi tutuksuz sanıkların savunmalarıyla devam edecek
Aziz İhsan Aktaş suç örgütü davasında 33 tutuklu sanığın savunmalarının tamamlanmasının ardından mahkeme tahliye taleplerini aldı.
Habertürk'ten Ceylan Sever'in haberine göre duruşma savcısı aralarında başkanların da olduğu 30 kişinin tutukluluk halinin devamını isterken, mahkeme Zeydan Karalar’ın da aralarında olduğu 9 tutuklu isim hakkında tahliye kararı verdi.
KARALAR: BUNDAN SONRA TAHLIYE YOKTUR DIYE GÖRMEMEK LAZIM
DHA'nın haberine göre; tutuklu bulunduğu Silivri Marmara Ceza İnfaz Kurumu'ndan çıkış yapan Karalar, "Buradan bizleri yalnız bırakmayan Genel Başkanımız Özgür Özel, diğer partilerin milletvekilleri, başkan yardımcıları bizi bu süreçte hiç yalnız bırakmadılar ben buradan hepsine teşekkür ediyorum. Bu duruşmada bekliyordum. Ara karar alındı, iş bitmiştir bundan sonra tahliye yoktur diye görmemek lazım" dedi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'Aziz İhsan Aktaş' suç örgütü soruşturması kapsamında 5'i tutuklu 7 belediye başkanının da aralarında bulunduğu toplam 33'ü tutuklu 200 sanığın yargılanması sürüyor. Bugün görülen duruşmada hakkında 'Yurt dışına çıkış' yasağı şeklinde tahliye kararı verilen, görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Silivri'deki Marmara Ceza İnfaz Kurumu'ndan çıkış yaptı.
"TAHLİYELER BEKLİYORUZ"
Cezaevi çıkışında açıklamalarda bulunan Zeydan Karalar, "Orada yatan bütün arkadaşlara buradan selamlarımı saygımı iletmek istiyorum. Tabi onları bırakıp çıkmak buruk bir sevinç ama böyle oluyor. Ben onlarında kısa sürede özgürlüklerine kavuşacaklarını yürekte inanıyorum ifadelerin hepsini izlem dinledim. Ben buradan bizleri yalnız bırakmayan Genel Başkanımız Özgür Özel, diğer partilerin milletvekilleri, başkan yardımcıları bizi bu süreçte hiç yalnız bırakmadılar ben buradan hepsine teşekkür ediyorum. Bu duruşmada bekliyordum. Ara karar alındı, iş bitmiştir bundan sonra tahliye yoktur diye görmemek lazım. Mahkeme heyeti çok dikkatli dinliyor, dosyaya çok vakıf olduğunu sorduğu sorulardan anlıyoruz. Bu bir ara karar, nihai karar ayın 20 Şubat'ta verilecek onda da sanıyorum tahliyeler bekliyoruz. Hakikaten genlerin yürümesi dahil bir efsane oldu Adana’da. Adana derler ya işte Adana bu. Onlarca insan haberi alır almaz belediyenin önünde beni bekliyorlar, esasında ben kalıp bir gün sonra gitmeyi düşünüyordum. Ama o insanlara haksızlık edemem. Belediye önünde binlerce insan toplanmış. Adana efsane oldu. Adana bir abisine, ona hizmet eden ömrünü Adana’ya adayan bir başkanı, kardeşlerine nasıl sahip çıktıkları nasıl destek olunur nasıl yalnız bırakılmaz örnek olsun’" ifadelerini kullandı.
TAHLİYESİNE KARAR VERİLEN İSİMLER
Hakkında tahliye kararı verilen isimler şu şekilde:
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar
Esenyurt Belediyesi çalışanı Cem Alper Akyüz
Esenyurt Belediyesi memurlarından Ali Fırat Baycan
Avcılar Belediyesi ihale alma yetkilisi İbrahim Koçyiğit
Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Çalış
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın makam şoförü Mehmet Ataş
Esenyurt Belediyesi’ne Destek Hizmetleri Müdürlüğü personeli Mert Çelik
Esenyurt Belediyesi'nden Mali Hizmetler Müdürlüğü personeli Müzeyyen Karakaş
İSFALT Muhasebe Müdürü Oktay Aktaş
YARGILAMA PAZARTESİ DEVAM EDECEK
Aralarında Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara’nın da olduğu 24 tutuklu sanığın tutukluluğu devam edecek. Duruşma, pazartesi günü tutuksuz sanıkların savunmalarıyla başlayacak.