Spor yazarlarından Galatasaray karşısında Beşiktaş yorumları
Beşiktaş, derbide Galatasaray'a 2-1 mağlup oldu. Siyah-beyazlılarda, Önder Karaveli eleştirilerin hedefi olurken spor yazarları mücadeleyi değerlendirdi
SİNAN VARDAR: "Daha önce de yazdım Kenan ve Güven iyi çocuklar olabilirler ama Beşiktaş'ın oyucusu değiller... Önder Hoca 2-0'dan sonra bunun farkına vardı onların yerine Larin ve Batshuayi'yi oyuna alması bir pişmanlıktı tabii ki..."
ENGİN VEREL: "Önder Hoca'nın maç 2-0 olduktan sonra yaptığı hamleler doğru ve yerindeydi. Ancak raydan çıkmış treni yeniden yola koyup, menzile ulaşmak için hiç kimsede yeterli enerji kalmamıştı. Rıdvan'ın sağ ayakla, kaleci Pena'nın da hatasından attığı gol farkı bire indirdikten sonra Beşiktaş'ın daha bir coşkulu ve baskılı olduğunu gördük. Ancak süre kısıtlıydı ve yanlışlardan çok geç dönülmesinin bedelini Beşiktaş evine puansız dönerek ödedi."
ÖMER ÜRÜNDÜL: "Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli ilk yarıdaki takım tertibi nedeniyle mutlaka eleştirilecektir. Ama bana göre de onu mazur gösterecek sebepler var. Josef sakatlıktan dolayı tam hazır değildi ve bunun için 90 dakikayı kaldıramazdı. Larin formsuz, Batshuayi de bitik."
AHMET ÇAKAR: "Maçın en kritik anı son dakika. Bunun adı operasyondur. Larin, ceza alanı içinde Galatasaraylı defans oyuncusu tarafından çekiliyor. Forması uzuyor, çok net bir penaltı. Hadi hakem görmedi diyelim, VAR'da Türkiye'nin çok ciddi soru işaretli bir hakemi var; Yaşar Kemal Uğurlu... Uğurlu mu değil mi bilmem ama bana göre soru işareti. Bu pozisyon penaltı değilse penaltı nasıl olacak?"
GÜNTEKİN ONAY: "Önder Hoca bir kez daha yanlış tercihleriyle sınıfta kaldı. Sonradan hatalarını değişliklerle düzeltti ve ikinci 45 dakikayı 1-0 kazandı ancak iş işten geçmişti."
GÜNTEKİN ONAY: "Son 8 maçta sadece 2 galibiyet alan bir Beşiktaş var. Karaveli’nin başarılı olduğu yönünde bir algı yaratıldı ancak sonuçlar bunun aksini gösteriyor. Haftayı 8’inci kapatan Beşiktaş, ikinci Konya’nın da 10 puan gerisinde. Bitime 9 maç kala hedefsiz kaldılar."
CEM DİZDAR: "Medyadaki ''yanlış ve geç oyuncu değiştirdi'' yazı ya da değerlendirmeleri Önder Karaveli'yi gereğinden fazla etkilemiş görünüyor. Bunu şunun için söylüyorum. Örneğin ilk 11'e Batshuayi/Larin ile başlasa ve skor aynı olsa 39'da bu ikiliyi Kenan ve Güven ile değiştirebilir miydi? Kendi adıma sanmam."
TURGAY DEMİR: "Batshuayi, Larin, Ghezzal, Teixeira'nın yapamadığını yaptı genç Kartal. Helal olsun. O zaman şunu sormak lazım ey Önder hoca; sen nasıl bir teknik adamsın ki, ilk onbire koyduğun beş oyuncu sapır sapır dökülürken kulübede oturttukların maçın şeklini, şemalini değiştiriyor? Bak Sevgili hocam, bu iş olmaz, sen bu yükü taşıyamıyorsun, senin vizyonun Kenan ve Necip'in ötesine geçemiyor, uzatma ve lütfen istifa et."