Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray - Randers maçı sonrası yazar yorumları - Spor Haberleri - Galatasaray Haberleri
        1

        LEVENT TÜZEMEN

        Fatih Terim, ilk yarıda çok top kaptıran, boş koşan, çalışıyormuş gibi görünmesine rağmen etkisiz oynayan Kerem'i çıkarıp Barış Alper'i oyuna aldı ve hücumun sağına monte etti. Bu hamle Galatasaray'ın bütün yüzündeki kırışıklıkları giderdi.

        2

        Barış Alper'in girişiyle Galatasaray hücumda öyle bir baskı kurdu ki 15 dakika içinde iki gol atarken sayısız da pozisyonlar üretti. Neredeyse Galatasaray bir dakikaya iki pozisyon sığdırdı. Alper mükemmel bir oyuncu. Hızlı, çabuk, tek pası hatasız oynadı. Boey ile de çok iyi anlaştı. Özellikle Boey hücuma çıktığında top rakibe geçince hemen onun yerine geçip savunma görevini yaptı. Alper'in koşu stili, pozisyon bilgisi, topla yaptığı dripling göz kamaştırdı.

        3

        Terim rekabeti sever, formayı adaletli dağıtır. İzlediğim Alper özel performanslarıyla ilk 11'de olmalıdır. Galatasaray'ın orta sahasını tüm sezon Taylan-Berkan ikilisi taşıyamaz. Galatasaray, mutlaka Gedson Fernandes tipi bir oyuncu almalıdır. Cicaldau-Morutan ikilisi takıma katıldıktan sonra Galatasaray'ı daha farklı bir gözle izleyeceğimizi düşünüyorum. İki Rumen'in teknik becerisi ve şut atma yetenekleri ön plana çıkacak gibi görünüyor.

        4

        OSMAN ŞENHER

        Galatasaray’ın dün gece Randers karşısında ilk yarı oynadığı futbolu baştan sona eleştirebiliriz. Üstüne basa basa söylüyorum Fatih Terim’in oynatmak istediği futbol kesinlikle bu değil. Defans hata yaptı. Orta sahada Taylan ile Berkan gerçek performanslarını sahaya koyamadılar. Kerem çok tutuktu. İlk yarı Van Aaanholt oyuna hiç girmedi ve sonuçta savunmanın da hatasından ilk yarı 1-0 mağlup bitirildi. İkinci yarıysa çok farklı, saygı duyulacak oyun oynayan bir Galatasaray vardı sahada.

        5

        Gününde olmayan Kerem’i dışarı alarak onun yerine Barış Alper Yılmaz’ı sokan Terim, sarı-kırmızılıların temposunu, hücum gücünü tamamen ateşledi. Barış Alper müthiş hırslı bir futbolcu. Randers’ın sol tarafını resmen çökertti ve takımının galibiyet golünün atılmasını sağladı.

        6

        İlk yarı çok eleştirdiğimiz Van Aanholt boş koşular yapmaya başladı. Ve sonuçta topla buluşup harika bir vuruşla beraberlik golünü atan isim oldu. Boey performansıyla yine yıldızlaştı. Alpaslan, Berkan, Taylan ikinci yarı gerçek güçlerini sahaya koydular. Feghouli çok gayretliydi, güzel şeyler de yaptı.

        7

        SERKAN KORKMAZ

        Galatasaray, zayıf rakibi karşısında maça çok kötü başladı. Sarı kırmızılar maçın 12. dakikasında neredeyse iki farklı geri düşüyordu. Bariz savunma hatasıyla yenen tuhaf bir golle, ilk yarı boyunca geride oynayan temsilcimiz izleyenlere umut da vermiyordu.

        8

        Ta ki; ikinci yarının hemen başında Barış Alper, sürpriz bir şekilde Kerem'in yerine oyuna girene kadar. Bir anda bambaşka bir hüviyete bürünen Galatasaray yeni sol bekiyle beraberliği yakalamasının ardından kurduğu baskı ve şansının da yardımıyla öne geçiyordu. Boey yine gayretliydi.

        9

        Berkan "her şeyden biraz" yapmaya devam etti. Diagne yine gole yakındı ama şanssızdı. Feghouli kolaylıkla vazgeçilemeyecek kadar usta işi parlamalarla katkı vermeyi sürdürdü. En çok beğendiğim isimse Hatay maçında olduğu gibi; Taylan'dı. Sarı kırmızılarda alınan isimlerin hepsi, gelecek vadeden, düşük maaşlı ve çok genç.

        10

        Ödenen bonservis bedelleriyse şu an için makul görünüyor. Barış Alper'in dün akşam verdiği katkı, Morutan ve Cikaldau'dan da gelirse, özlenen, derli toplu bir takım izlemek taraftar için hayal değil. Yalnız golcü konusu önemli. Keza; Muhammed, herhalde yaşlı ve çok maaş alan bir oyuncu olsa gerek ki gözden çıkartılmış gibi duruyor.

        11

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ