Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroLeague Efes uzatmalarda kaybetti! - Basketbol Haberleri

        UNION OLIMPIJA: 95 - EFES PİLSEN: 90

        SALON: Stozice

        HAKEMLER: Jose Martin (İspanya), Marek Cmikiewicz (Polonya), Sergiy Zashchuk (Ukrayna)

        UNION OLIMPIJA: Ilievski 16, Ozbolt 4, Gregory 16, Markota 4, Pinkney 23, Anagonye, Perry, Jagodnik 21, Salin, Vrkic, Shermadini 11

        EFES PİLSEN: Wisniewski 9, Rakocevic 23, Thornton 14, Roberts 4, Kerem Gönlüm 12, Nachbar 11, Kerem Tunçeri 15, Cenk, Ersin Dağlı 2, Ender

        1. PERİYOT: 22-16

        DEVRE: 30-29

        3. PERİYOT: 53-55

        NORMAL SÜRE: 71-71

        1. UZATMA: 79-79

        BEŞ FAULLE ÇIKANLAR: 39.51 Roberts, 39.52 Nachbar, 49.26 Kerem Gönlüm, 49.57 Wisnievski (Efes Pilsen), 47.39 Ozbolt (Union Olimpija)

        İlk yarı boyunca hücumda etkili olamayan ve top kayıpları yaşayan Efes Pilsen, savunmada da uzun sıkıntısı nedeniyle pota altını iyi kapatamadı ve rakibini skor olarak sürekli geriden takip etti.

        Finansal sıkıntılarını gidererek, yeni transferlerini sahaya süren Union Olimpija ise salonu dolduran yaklaşık 10 bin taraftarının desteğiyle ilk yarıda istediği gibi oynayan taraf oldu. Maçta 7. dakika içinde 19-10'luk skorla en büyük farka ulaşan Sloven temsilcisi önünde 2. periyotta dengeyi kuran Efes Pilsen, son saniye basketiyle devreyi 30-29 geride kapadı.

        Üçüncü periyodun hemen başında Thornton'un basketiyle öne geçen Efes Pilsen, 26. dakika içinde Wisniewski'nin turnike basketiyle 48-40'lık skorla aradaki sayı farkını 8'e kadar çıkardı. Ancak bu kez de dış şutlarda isabetli oynayan Sloven ekibi maçtan kopmadı ve 3. periyot 55-53 Efes Pilsen'in üstünlüğüyle geçildi.

        Son periyoda daha iyi başlayan Union Olimpija, 32. dakika içinde Jagodnik'in 3 sayılık basketiyle 60-56 öne geçti. Toparlanan Efes Pilsen son 5 dakikaya 61-61 eşitlikle girdi. Kerem Tunçeri, 3 sayılık basketiyle 36. dakika içinde takımını 64-61 öne geçirdi.

        Normal sürede son anları büyük çekişmeye sahne olan maçta Union Olimpija bitime 8 saniye kala Pinkney'in serbest atışlardan bulduğu sayılarla 71-71'lik skorla eşitliği yakaladı. Efes Pilsen son hücumu Rakocevic ile değerlendiremeyince normal süre 71-71 sona erdi.

        İlk uzatma bölümüne iyi başlayan Efes Pilsen bir ara 79-74 öne geçmesine rağmen, Kerem Gönlüm'ün kaptırdığı top sonrası Gregori'nin basketiyle son 28 saniyeye 79-79 eşitlikle girildi. Kerem Gönlüm'ün yine kaptırdığı top sonrası Union Olimpija hücumunda süre basket atmaya yetmedi ve ilk uzatma bölümü de 79-79 sona erdi.

        İkinci uzatma bölümünde daha etkili oynayan Union Olimpija, taraftarının da büyük desteğiyle maçtan 95-90 galip ayrıldı.

        ÖNERİLEN VİDEO

        Özgür Özel'den Bahçeli'nin 'İmralı' Çağrısına İlk Yorum

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ