Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fanatik taraftarlar terör estirdi! - Futbol Haberleri

        Edinilen bilgiye göre Balıkesir-İzmir Karayolu üzerindeki benzinlik tesislerini talan eden taraftarlar ile benzinlikte çalışan işçiler arasında kavga çıktı. Bıçak ve silahların kullanıldığı olayda Özgür Soylu (21) isimli taraftar hayatını kaybederken, benzinlikte çalışan Ertuğ ve Hakan Gündüz isimli 2 kişi de yaralandı.

        Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu karşısındaki Gündüz Petrol isimli işyerinde meydana gelen olayda taraftarların kavgasını ayırmak isteyen polisler de saldırıya uğradı. Olaya müdahale eden jandarma ekipleri çok sayıda taraftarı gözaltına aldı. Karşıyakalı taraftarları taşıyan 45 U 0167 plakalı otobüse el konulurken, 30'dan fazla taraftar, İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Taraftar grubunun Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bugün oynanan Beko Basketbol Ligi maçı Banvit-Pınar Karşıyaka müsabakasına gittikleri öğrenilirken, olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

        "ÇOK ÜZGÜNÜZ"

        Karşıyaka Kulübü Başkanı Akif Ersezgin, Beko Basketbol Ligi'ndeki Banvit-Pınar Karşıyaka müsabakasını izlemeye giden Karşıyaka taraftarı Özgür Soylu'nun Balıkesir'deki petrol istasyonunda çıkan silahlı kavgada hayatını kaybettiğini öğrendiklerini, bu nedenle son derece üzgün olduklarını söyledi.

        Ersezgin, yaptığı açıklamada, taraftarların kendi organizasyonu ile Bandırma'daki basketbol karşılaşmasına gittiklerini belirterek, şunları kaydetti:

        ''Benim öğrendiğim kadarıyla Balıkesir civarında durmuşlar ve kendi içlerinde iki kişi tartışmaya başlamış. Bu tartışmaya petrol istasyonunda çalışanlar müdahale etmiş. Bu sefer taraftarlar, onlarla tartışmaya başlıyor. İstasyon görevlileri de taraftar otobüslerinin oradan ayrılmasını istiyor. Görevlilerden birisi elindeki pompalı tüfekle taraftarımızı vuruyor. Olaydan dolayı son derece üzgünüz. Ölen Özgür Soylu'nun ailesine baş sağlığı diliyoruz.''

        Karşıyaka Taraftarlar Derneği Başkanı Okan Kırmacı ise hayatını kaybeden 21 yaşındaki Özgür Soylu'nun Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde öğrenci olduğunu belirtti.

        Kırmacı, Özgür Soylu'nun ölümünden dolayı çok üzgün olduklarını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ