Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Rıza Çalımbay: ''Kim hak ediyorsa, formayı o alır'' - Kasımpaşa Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Kasımpaşa’nın yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay, Avusturya kampı ve takımın son durumu hakkında konuştu. Çalımbay, “Kamp çalışmaları mükemmel geçti. Uyumlu bir ortam yakaladık. Ama takımı tam olarak kuramadık. Geçen sezondan 14 oyuncu gitti, 7-8 yeni isim geldi. Kasımpaşa geçen sezon en çok gol yiyen takımdı. Önce bu izlenimi silmemiz gerekiyor. Bu yüzden en küçük detaylara bile dikkat etmemiz gerekiyor. Bu sezonu en kötü ilk 10’da bitirmemiz gerek. Ama gelecek yıl üst sıralara oynayacağız. Kasımpaşa hak ettiği yerde değil, daha yukarıda olmalı. Bu sezon önemli olan takımı oturtmak” dedi.

        ''ÖNCE TAKIM RUHU...''

        Çalımbay şöyle devam etti: “Bu takımın önce bir bütün olması gerek. Kaliteli oyuncular var ama bazıları kapasitelerinin yüzde 30-40’ını veriyor. Kasımpaşa’da oynayan oyuncunun her şeyini ortaya koyması lazım. Kadromuz gerekirse 19-20 kişi olur ama her şeyini verecek oyunculardan kurulur. Mükemmel bir tesisimiz ve imkanlarımız var ama önemli olan takım ruhu. Oyuncunun kariyerine değil sahada ne verdiğine bakacağız. Benim için her oyuncu bir. Kim hak ederse o oynar. Herkesin bu formanın kıymetini bilmesi gerek.”

        ''DONK TOPARLANMALI''

        “Kampta her oyuncumun çalışmasından memnunum. Yalnız Donk’un kendisini biraz daha bu işe vermesi lazım. Yoksa bizim için problem olur. Gençler de kendilerini göstermek için ellerinden geleni yapıyorlar. İlk 2-3 hafta takımı oturtmak konusunda sıkıntı yaşayabiliriz ama milli aradan sonra her şey daha iyi olacak.”

        ‘RYAN BABEL BÜYÜK KAYIP’

        “Geçen sezon ayrılan isimlerden Babel ve Viudez büyük kayıp. Burada kalsalardı önemli işler yapabilirlerdi. Ancak yerlerini doldurmaya çalışıyoruz. Mesela Aydın Yılmaz’ı aldık. Çok yetenekli bir isim ama ne vereceği önemli. Sol kanada ve defansa takviye yapmamız gerek. En son Hakan Arslan’ı aldık Sivas’tan. Çok faydası olacak. Bana göre sol bek ve stoper olarak oynayabilen Bozhikov da çok iyi bir transfer.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ