Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Fransa Paris'te patlama sesi böyle duyuldu (Fransa Almanya) - Futbol Haberleri

        Fransa'da düzenlenecek olan EURO 2016 öncesi hazırlık maçında Fransa ile Almanya karşı karşıya geldi.

        Paris'te oynanan Stade de France'ın yakınlarında 2 ayrı patlama meydana geldi. Patlama sesi stadyumda maç oynanırken net bir şekilde duyuldu.

        Karşılaşmayı izleyen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, stat çevresinde meydana gelen patlamaların ardından yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde stattan çıkarıldı. Müsabaka bitmesine rağmen bir süre taraftarların çıkışına izin verilmedi.

        Stat dışında güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından patlamaların yaşandığı bölgeye uzak kapılardan tahliye edildi. Yaşanan korku ve panik nedeniyle kalabalık bir taraftar grubu sahaya inerek, burada bekledi.

        Gün içinde Almanya kafilesininin kaldığı otelde bomba ihbarı yapılması panik yaratmıştı.

        Stade de France'ta oynanan maçı ev sahibi ekip 45. dakikada Olivier Giroud ve 86. dakikada Gignac'ın attığı gollerle 2-0 yendi. Almanya Milli Takımı'nda bulunan Beşiktaşlı Mario Gomez ilk 11'de yer alırken, Galatasaraylı futbolcu Lukas Podolski forma bulamadı.

        ALMAN MİLLİ TAKIMI STATTAN AYRILMADI

        Fransa ile başkent Paris'te hazırlık maçı yapan Almanya Milli Takımı'nın, kentte meydana gelen saldırıların ardından stattan henüz ayrılmadığı aktarıldı.

        Alman Haber Ajansı'nın haberine göre, Almanya Milli Takımı karşılaşmanın bitiminden 2 saat sonra da maçın oynandığı "Stade du France'dan" çıkmadı.

        Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw ve oyuncuların, soyunma odasında ve stadın koridorlarında bulunduğu kaydedildi.

        Öte yandan, Alman delegasyonun en hızlı şekilde ülkeden ayrılmak istediği de belirtildi.

        Löw, karşılaşma sonrasında Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD'ye yaptığı açıklamada, karşılaşmanın kendisi için arka planda kaldığını belirterek, "Hepimiz sarsıldık ve şoke olduk" ifadesini kullandı.

        Alman ekibinin güvenlik sorumlusu Hendrik Grosse Lefert de Fransız makamları, Fransa Futbol Federasyonu ve olay yerinde bulunan Alman güvenlik birimleriyle yakın işbirliği içinde olduklarını dile getirerek, "Oyuncular da olayın bilincinde ve hepsi çok gergin. Durumun daha da tehlikeli hale gelmemesini ümit ediyoruz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ