Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Muharrem Usta'dan 'usta işi' transfer! - Trabzonspor Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / Haluk AYYILDIZ

        Trabzonspor, uzun süredir peşinde koştuğu Akhisarlı Güray Vural ve eski futbolcusu Jose Bosingwa’yla sözleşme imzaladı. 3.5 yıllık sözleşmeye imza atan Güray, “Trabzonspor’a geldiğim için çok mutluyum. Sol tarafta yaklaşık 2-3 senedir sorun var gibi gözüyor. Ama o mevkinin asıl oyuncusu olduğum için artık sorun olacağını sanmıyorum” dedi.

        28 yaşındaki oyuncuya bu sezonun ikinci yarısı için 1 milyon 250 bin, 2016-17 için 2.5, 2017-18 için 2.6, 2018-19 sezonu için de 2.7 milyon lira ödenecek.

        ‘YUVAMA GERİ DÖNDÜM’

        Güray’la döviz yerine TL üzerinden anlaşan Muharrem Usta yönetiminin, asıl ‘ekonomik adımı’ Bosingwa transferinde ortaya çıktı.

        1.5 yıllık sözleşmeye imza atan Portekizli sağ bek, Trabzonspor’daki ilk döneminde yıllık 2 milyon 126 bin Euro’ya oynuyordu. Usta yönetiminin yeni şartlarını kabul eden ve ‘feda’ diyen Bosingwa, bu sezon sonuna dek ise 495 bin Euro garanti para ve bin Euro maç başı ücret alacak.

        Trabzon’dan sanki hiç ayrılmamış gibi hissettiğini belirten 34’lük yıldız, “Yuvama geri döndüm” diye konuştu.

        ‘PİLOT’ GÖREV BAŞINA

        Güray ve Bosingwa’nın imza attığı günün sürprizi Serge Ognadon Akakpo oldu. Trabzonspor’un pilot takımı 1461 Trabzon’da oynayan 29 yaşındaki Togolu stoper de ‘A takıma’ terfi etti.

        Akakpo’ya sezonun ikinci yarısı için 44 bin Euro garanti ücret, maç başına da bin 500 Euro ödenecek. Togo Milli Takımı’nın kaptanlığını yapan Akakpo için teknik direktör Hami Mandıralı ve Sadi Tekelioğlu’nun olumlu rapor verdiği bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ