Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig "TFF neyi amaçlıyor?" - Futbol Haberleri

        Arıcı, TFF'nin kurullarının seçimle belirlenmesine yönelik düzenlemeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

        TFF'nin yönetim ve kurullarının daha önce seçimle belirlendiğini ancak 3813 sayılı kanunla değişikliğe gidildiğini ifade eden Arıcı, "UEFA konvansiyonuna uygun olsun diye atamaya dönüldü ancak herhalde futbol kamuoyu yine böyle bir taleple karşı karşıya kalınca TFF, tekrar genel kurulun tasvibine sunacak" diye konuştu.

        Arıcı, "TFF bu kararıyla neyi amaçlıyor?" sorusuna, "Sorumluluğu genel kurula vermiş oluyor ama neticede TFF'nin yönetimini de genel kurul tayin ediyor" şeklinde cevap verdi.

        Yapılacak düzenlemenin, olumlu ve sakıncalı yanlarının bulunduğunu savunan Arıcı, şunları kaydetti:

        "MHK'daki yeni formül, etraflıca tartışılmalı. TFF ve yönetimi, atamada sorumlu oldukları için rahat çalışabilecekleri insanları tercih ediyorlar. Seçime girdiğinizde belki rahat diyalogla çalışamayacağınız kişilerle de çalışmak durumunda kalabilirsiniz. Kulüpler Birliği Vakfı ve diğerleri olsun, bu konu bir tartışmaya açılacak. Tartışılmasında fayda var. Merkez Hakem Kurulu'nun eski üyeleri, dernekler, sivil toplum kuruluşları ve kulüpler oturup bu meseleyi tartışmalı. En doğru yol hangisi ise onu bulup, kamuoyunun önüne koymamız gerektiği düşüncesindeyim."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ