Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta oynanacak? Kadrolar ve derbi analizi - Galatasaray Haberleri

        SON DAKİKA: DERBİ GÜVENLİK GEREKÇESİYLE ERTELENDİ !

        Zor bir dönem geçiren Galatasaray, Fenerbahçe’yi mağlup edip kırgın taraftarının kalbini kazanmak istiyor. Hakem faciasıyla UEFA'ya veda eden ve şampiyonluğu zihnine kazıyan Fenerbahçe ise galibiyeti hedefliyor. Peki Galatasaray Fenerbahçe maçı ne zaman,saat kaçta futbolseverlerle buluşacak? İşte maç kadrosu ve fazlası...

        GALATASARAY FENERBAHÇE MAÇ KADROSU (MUHTEMEL)

        GALATASARAY: Fernando Muslera, Martin Linnes, Jason Denayer, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Ryan Donk, Selçuk İnan, Emre (Umut), Wesley Sneijder, Yasin Öztekin, Lukas Podolski

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Simon Kjaer, Bruno Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Volkan Şen, Ozan Tufan, Alper Potuk (Nani), Robin van Persie

        GALATASARAY - FENERBAHÇE DERBİSİNE ZAMAN, SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

        Spor Toto Süper Lig'in 26.HaftasındaGalatasaray - Fenerbahçemaçı 20 Mart Pazargünü, saat 20:00'da, Lig TVkanalındancanlı izlenebilecek. Karşılaşmayı hakemMete Kalkavan yönetirken, yardımcılıklarını Aleks Taşçıoğlu ve Esat Sancaktarüstlenecek.

        GALATASARAY, FENERBAHÇE'DEN DAHA FAZLA POZİSYON VERİYOR

        Süper Lig’de geride kalan 25 haftada iki ezeli rakip arasında en çarpıcı fark savunma...

        61 (maç başına 2,44) gol pozisyonu verip kalesinde 19 gol gören Fenerbahçe, ligin en az gol pozisyonu veren ve en az gol yiyen ekibi...

        122 gol pozisyonu veren Aslan, (maç başına 4,9) kalesinde de 36 gol gördü. Galatasaray bu haftaki rakibi Fenerbahçe’nin iki katı gol pozisyonu (122’e 61) verdi ve yaklaşık iki katı kadar (36’a 19) da topu ağlarından çıkardı.

        SNEİJDERTARİHE GEÇEBİLECEK Mİ?

        FERNANDAO 6 MAÇTA 4 GOL

        Yedek soyunması beklenen Fernandao’nun, Galatasaray’a karşı şansı tutuyor. Brezilyalı golcü, Bursaspor ve Fenerbahçe formalarıyla 6 Galatasaray maçına çıkarken, 4 gol atmayı başardı. Fernandao 4 golünü de Bursaspor forması altında kaydetti.

        VAN PERSİE'DEN PATLAMA BEKLENİYOR

        Sarı-Lacivertliler’e geldiğinden bu yana form tutturamayan Robin van Persie’nin, büyük önem taşıyan Galatasaray maçında göstereceği performans büyük önem taşıyor.

        Bir türlü çıkış yakalayamayan Hollandalı yıldızdan bu maçta patlama yapması bekleniyor. RvP ve Nani, 201213 sezonunda ManU formasıyla Galatasaray’a karşı ter dökmüş ancak skora katkıda bulunamamışlardı.

        FEDAKAR UMUT FORMA İÇİN HAZIR

        Bir hafta önce gerçekleşen Ankara’daki bombalı saldırıda babasını kaybeden Umut Bulut, acısını kalbine gömüp idmanlara çıkmaya devam etti. Umut, takımın başına yeni getirilen Riekerink’in şans vermesi halinde bugün 11’de görev yapacak. A.Gücü, Trabzon ve Galatasaray formasıyla Fenerbahçe’ye karşı ter döken Umut Bulut, kariyeri boyunca Kanarya’ya 8 gol atmayı başardı.

        DERBİDE ZAFER SERİSİ PEŞİNDE

        Fenerbahçe, Galatasaray’a karşı galibiyet serisini sürdürmeyi hedefliyor. İlk yarıda sahasında rakibiyle 1-1 berabere kalan Kanarya, ligdeki son 3 maçını kazandı.

        Ligdeki diğer derbide şampiyonluk yarışı yaptığı Beşiktaş’ı 23. haftada sahasında 2-0 mağlup eden Kanarya, 24. haftada deplasmanda Akhisar Bld.’yi 3-0’la geçip, geçen hafta da Kadıköy’de Kayseri’ye 1-0 üstünlük sağladı. Sarı-lacivertliler, son puan kaybını 22. haftada Bursaspor ile 0-0 berabere kalarak yaşadı.

        SOL BEK'E HAKAN BALTA

        Sezonun ilk yarısında Kadıköy’de oynanan derbide Cimbom’un beraberlik golünü atan Olcan Adın’ın yerine sürpriz olmazsa Hakan Balta oynayacak. Son G.Birliği deplasmanına, performansı yetersiz bulunan Lionel Carole götürülmemişti. Riekerink’in tercihini tecrübeden yana kullanacağı öğrenildi.

        EN ÇOK GOL BULUNAN DAKİKALAR

        Ezeli rakiplerin bu sezon bulduğu gol dakikaları dağılımlarındaki farklılıklar ilgi çekici. İlk yarıda skor üstünlüğünü bulmak için bastıran Fenerbahçe, 31-45. dakikalar arasında 13 gol buldu. En çok maçların son 15 dakikalık diliminde gol kaydeden Galatasaray ise bu periyotta toplam 16 gol buldu.

        EN ÇOK GOL YEDİKLERİ DAKİKALAR

        Fenerbahçe, yediği 19 golün sadece 5’ini ilk yarıda kalesinde gördü. İkinci yarının ilk 15 dakikalık bölümünde 6 gol yiyen Kanarya, ilk 45’teki başarılı savunma anlayışını ikinci yarıya taşımakta zorlandı. Bu sezon defansı hallaç pamuğuna dönen Galatasaray ise her iki yarıda 18’er gol yedi. En çok yediği gol dakikaları 31 ila 45. dakikalar (8) arasında gerçekleşti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ