Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği Osmanlıspor ve Gençlerbirliği formda - Futbol Haberleri

        Sezonun 5 haftalık periyodunda yenilgi yüzü görmeyen başkent ekipleri, lige iyi bir başlangıç yaptı.

        İkişer galibiyet ve üçer beraberlik sonucunda 9 puan toplayan başkent temsilcilerinden Gençlerbirliği averajla 5'inci, Osmanlıspor ise 6. sırada yer aldı.

        Geçen sezon 5. hafta sonunda 4 puanla küme düşme hattının hemen üzerinde 15. sırada bulunan Gençlerbirliği, ikinci devre İbrahim Üzülmez'in teknik direktörlük görevine gelmesinin ardından yakaladığı çıkışı yeni sezona da taşıdı.

        Sezona 2-0'lık Gaziantepspor galibiyetiyle başlayan kırmızı-siyahlı takım, 2. haftadaki başkent derbisinde 2-0 geriye düşmesine rağmen Osmanlıspor ile 2-2 berabere kaldı.

        Aytemiz Alanyaspor (0-0) ve Atiker Konyaspor (1-1) maçlarında sahadan birer puanla ayrılan Gençlerbirliği, Kardemir Karabükspor engelini 2-0 geçerek 3 maçlık beraberlik serisine son verdi.

        SAVUNMA GÜVEN VERİYOR

        Gençlerbirliği, ligin 5 haftalık sürecinde lider Medipol Başakşehir ile ligin en az gol yiyen iki ekibinden biri oldu. Rakip filleri 7 kez havalandıran Gençlerbirliği, kalesinde sadece 3 gol gördü.

        Kırmızı-siyahlılarda ikişer gol kaydeden Rumen futbolcu Stancu ile Serdar Gürler, şu ana kadar takımın en skorer isimleri oldu.

        AVRUPA VE LİGDE YENİLGİSİZ

        Türkiye'yi UEFA Avrupa Ligi'nde başarıyla temsil eden Osmanlıspor ise bu performansını Süper Lig'e de yansıttı.

        Mor-sarılılar, bu sezon Avrupa Ligi'nde 7, Spor Toto Süper Lig'de de 6 maçta yenilgi yüzü görmedi.

        İlk kez mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi'nde elemeler dahil 7 maçta 6 galibiyet ve 1 beraberlik elde eden Osmanlıspor, Süper Lig'de ise geride kalan 5 haftada 9 puan topladı.

        Sezona Antalyaspor (0-0) ve Gençlerbirliği (2-2) beraberlikleriyle giren başkent ekibi, ardından Trabzonspor (0-2) ve Adanaspor'u (1-0) mağlup etti. Osmanlıspor, 5. haftada ise lider Medipol Başakşehir ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı.

        Osmanlıspor'da geçen sezon 11 gol kaydeden Ndiaye, bu sezon 5 haftada attığı 3 golle etkili performansını sürdürdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ