Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş: 3 - Antalyaspor: 0 - Beşiktaş Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ - ANTALYASPOR MAÇININ TÜM DETAYLARIİÇİN TIKLAYINIZ

        Spor Toto Süper Lig 8. hafta maçında Beşiktaş, Antalyaspor'u ağırladı. Siyah-beyazlılar, 45+1'de Aboubakar'ın attığı şık golle öne geçti. Antalyasporlu Diego, golün ardından yaptığı itirazlar sonrası kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Talisca farkı 72 ve 89'da attığı gollerle maçın sonucunu ilan etti: 3-0.

        Ligde üst üste 3. galibiyetini alan Kara Kartal, haftayı 20 puanla tamamladı; lider Başakşehir'in ardında averajla 2. sırada yer aldı. Antalyaspor ise 3 puanla 18. sırada kaldı.

        Öte yandan Beşiktaş, kazandığı son 3 maçta kalesinde gol görmedi.

        BEŞİKTAŞ: 3 - ANTALYASPOR: 0

        STAT: Vodafone Arena

        HAKEMLER: Barış Şimşek, Tarık Ongun, Samet Çavuş

        BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Hutchinson, Tolgay Arslan (Dk. 70 Caner Erkin - Dk. 82 Ömer Şişmanoğlu), Quaresma, Talisca, Aboubakar, Cenk Tosun (Dk. 63 Necip Uysal)

        ANTALYASPOR: Ferhat Kaplan, Celustka, Grando, Diego, Sakıb Aytaç, Danilo (Dk. 70 Mbilla), Zeki Yıldırım (Dk. 85 Kenan Horic), Charles, Motta, Deniz Kadah, Eto'o (Dk. 85 Jevtovic)

        GOLLER: Dk. 45 Aboubakar, Dk. 72 ve 89 Talisca (Beşiktaş)

        KIRMIZI KART: Dk. 45 Diego (Antalyaspor)

        SARI KARTLAR: Dk. 3 Hutchinson, Dk. 57 Marcelo (Beşiktaş), Dk. 15 Zeki Yıldırım, Dk. 45 Deniz Kadah, Dk. 45 Eto'o, Dk. 61 Grando (Antalyaspor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        1. dakikada Cenk Tosun'un pasında ceza sahası içinde topla buluşan Gökhan Gönül'ün vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.

        9. dakikada Danilo Campos'un sağ kanattan kullandığı kornerde Deniz ceza sahası içinde topu kafa ile arka direğe gönderdi. Ondrej Celustka'nın vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

        31. dakikada ceza alanında yaşanan karambolde topu kapan Charles Fernando'nun vuruşunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

        36. dakikada ceza yayı gerisinde topla buluşan Talisca'nın sert vuruşunda top kaleci Ferhat'ta kaldı.

        45. dakikada Talisca'nın ceza sahası dışı sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta direkt kaleye gönderdiği top az farkla üstten dışarı gitti.

        45+1. dakikada sol kanattan ceza sahası çizgisine inen Aboubakar'ın sert vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-0

        45+2. dakikada Diego Angelo gol sonrası hakem yaptığı yoğun itiraz sonrası direkt kırmızı kartla oyundan atıldı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        50. dakikada köşe vuruşunu paslaşarak kullanan Beşiktaş'ta Tolgay Arslan'ın arka direğe gönderdiği topta Tosic'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.

        59. dakikada Quaresma'nın soldan ortasında arka direkte topla buluşan Tosic daha müsait pozisyondaki Aboubakar'ı gördü. Tosic'in kafa pasında meşin yuvarlakla buluşan Aboubakar kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı üstten auta attı.

        66. dakikada Tosic'in kestiği topla ceza sahasına doğru yönelen Aboubakar'ın dışarıdan çektiği şutta top, kaleci Ferhat Kaplan'da kaldı.

        72. dakikada Beşiktaş bir gol daha buldu. Quaresma'nın sağdan yaptığı ortaya kale önünde iyi yükselen Talisca'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-0

        76. dakikada sağdan Celustka'nın ortaladığı topa Eto'o kafayla vurdu ancak meşin yuvarlak arka direğin yanından dışarı çıktı.

        89. dakikada Beşiktaş farkı 3'e çıkardı. Aboubakar, sağdan topu ceza sahası içinde müsait pozisyondaki Talisca'ya çıkardı. Brezilyalı oyuncu, kayarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 3-0

        MAÇTAN NOTLAR

        Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Antalyaspor'u 3-0 yenen Beşiktaş, galibiyet serisini sürdürdü. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Napoli karşısında alınan 3-2'lik galibiyetin moraliyle Vodafone Arena'da Antalyaspor'u konuk eden siyah-beyazlı takım, rakibi karşısında her iki yarıda bulduğu gollerle sonuca gitti. Galatasaray karşısında alınan 2-2 beraberliğin ardından deplasmanda Çaykur Rizespor ve Kayserispor'u 1-0 mağlup eden Beşiktaş, Antalyaspor'u 3-0 yenerek üst üste 3. galibiyetini aldı. Son 3 haftada 9 puan alan siyah-beyazlı ekip, 8 maçta 6 galibiyet ve 2 beraberlik sonunda puanını 20'ye yükseltti.

        VODAFONE ARENA'DAKİ YENİLMEZLİK SÜRÜYOR

        Beşiktaş, Vodafone Arena'daki başarılı performansını Antalyaspor mücadelesinde de sürdürdü. Siyah-beyazlı takım, geçen sezon hizmete giren stadındaki 8 maçta 6. galibiyetini aldı. Vodafone Arena'da Süper Lig'deki 7 maçtan 6 galibiyet ve bir beraberlikle ayrılan Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise Dinamo Kiev ile 1-1 berabere kalmıştı. Bu arada Beşiktaş, bu sezon ligde ve Avrupa'da yaptığı 11 maçta 8 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.

        3 MAÇTIR GOL YEMİYOR

        Beşiktaş, savunmadaki başarılı oyununu Antalysapor karşısında da sürdürdü. Siyah-beyazlı takım, Galatasaray ile oynanan ve 2-2 berabere biten derbi maçın ardından ligde üst üste 3. maçında kalesini gole kapadı. Son sezonların en iyi savunmasını yapan ve ligde şu ana dek 6 gol yiyen Beşiktaş, bu süreçte Çaykur Rizespor, Kayserispor ve Antalyasporlu oyunculara gol izni vermedi.

        ABOUBAKAR'DAN GOLLERE DEVAM

        Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Napoli'yi 3-2 yendiği maçta 2 gol kaydeden Vincent Aboubakar, Antalyaspor maçını da boş geçmedi. Kamerunlu futbolcu, 45. dakikada şık bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Siyah-beyazlı formayla Süper Lig'de ve Avrupa'daki 7 maçta gol atma başarısı gösteremeyen Aboubakar, son 2 karşılaşmada ise 3 kez fileleri havalandırdı. Aboubakar, ayrıca ligdeki ilk gol sevincini de Antalyaspor karşısında yaşadı. Şampiyonlar Ligi'nin twitter hesabında da Vincent Aboubakar'ın attığı golle ilgili mesajda "Avrupa'daki iki golün ardından Vincent Aboubakar Beşiktaş için ilk lig golünü attı" ifadesine yer verildi.

        TALİSCA'DAN LİGDE 3. GOL

        Maçın 72. ve 89. dakikalarında Antalyaspor filelerini havalandıran Anderson Talisca, ligde ikinci kez gol sevinci yaşadı. Süper Lig'in 4. haftasında Akhisar Belediyespor ile oynanan maçta takımının ilk golünü atan Talisca, Antalyaspor karşısında iki kez bu sevinci yaşadı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Benfica ile oynanan maçta gol kaydeden genç oyuncu, siyah-beyazlı formayla gol sayısını 4'e çıkardı. Bu arada Napoli maçında iki asist yapan Ricardo Quaresma, Talisca'nın ilk golünde pası veren oyuncu oldu.

        BEŞİKTAŞ'IN İLK GOLÜ SAHAYI KARIŞTIRDI

        Beşiktaş'ın ilk yarıda bulduğu gol sonrası saha karıştı. Siyah-beyazlı takımda Dusko Tosic'in kendi yarı alanında Antalyasporlu Charles'a müdahalesi sonrası topla buluşan Aboubakar, fileleri havalandırdı. Tosic'in hamlesi sonrası Charles'ın yerdi kaldığı sırada Beşiktaş'ın attığı golün ardından Antalyasporlu oyuncular orta sahada gol öncesi faul olduğu gerekçesiyle hakem Barış Şimşek'e bir süre itirazda bulundu. Antalyaspor Antrenörü Bülent Albayrak da orta alana kadar gelerek hakeme tepki gösterdi. Hakem Şimşek, itirazların ardından Antalyaspor'da Diego'ya kırmızı, Eto'o ve Deniz Kadah'a sarı kart gösterdi. Antalyasporlular ilk yarının bitmesinin ardından Barış Şimşek'e itizarlarını sürdürdü.

        CANER ERKİN SAKATLANDI

        Karşılaşmanın 70. dakikasında Tolgay Arslan'ın yerine oyuna dahil olan Caner Erkin, 77. dakikada Antalyaspor ceza alanı içinde oluşan bir pozisyon sonrası sakatlandı. Oyuna devam edemeyen ve sedyeyle sahayı terk eden Caner'in yerine 82. dakikada Ömer Şişmanoğlu maça dahil oldu.

        HUTCHİNSON, YİNE SARI KART GÖRDÜ

        İstikrarlı futboluyla Beşiktaş'ın en önemli oyuncuları arasına giren ve Kayserispor karşısında 100. Süper Lig maçına çıkan Atiba Hutchinson, üst üste ikinci sarı kartını gördü.

        İstikrarlı futbolunun yanı sıra kolay kart görmeyen bir görüntü ortaya koyan tecrübeli futbolcu, geçen hafta Kayserispor karşısında gördüğü sarı kartın ardından Antalyaspor karşısında da 3. dakikada aynı şekilde cezalandırıldı.

        Hutchinson, siyah-beyazlı formayla ilk kez Süper Lig'de üst üste sarı kart gördü.

        SAVUNMA KART SINIRINA GELDİ

        Siyah-beyazlı takımda bu sezonun değişmez iki ismi Dusko Tosic'in ardından Marcelo Guedes de kart sınırına geldi.

        Ligde Akhisar Belediyespor ve Çaykur Rizespor maçlarında sarı kart gören Marcelo, Antalyaspor karşısında 57. dakikada aynı durumu yaşadı.

        Bu sezonki başarılı futbolunu Antalyaspor karşısında sürdüren ancak Kardemir Karabükspor, Akhisar Belediyespor ve Galatasaray maçlarında sarı kart gören Tosic'in ardından Marcelo da kart sınırına ulaştı.

        ANTALYASPOR'DA KÖTÜ GİDİŞ SÜRÜYOR

        Beşiktaş'a 3-0 mağlup olan Antalyaspor'un kötü gidişi sürdü. Bu sezon ligde galibiyet elde edemeyen tek takım olan, 3 beraberlikle ve puanla son sırada yer alan Antalyaspor, 5. yenilgisini aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ