Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Akhisar Belediye - Fenerbahçe maçının yazar yorumları - Fenerbahçe Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Akhisar Belediyespor'u 3-1 yenerek 3'te 3 yaptı. HTSPOR yazarları bu mücadeleyi yorumladı:

        ALİ KOÇ'UN 'VARIM' DEYİŞİNDEN SONRA | SERDAR ALİ ÇELİKLER

        Ali Koç’un 1907 derneğindeki çıkışı ve

        Fenerbahçe’nin perşembe gecesi Manchester United’ı da şahane bir mücadele ile sürklase etmesi Fener düşmanı TV şovmenlerini iyice ürkütmüş olmalı ki Beşiktaş- Trabzonspor maçından bile Fener kelimesi çıkartabildiler. Yani 2 hafta önce Ali Koç’un çıkışının ardından Fener’de işler düzelirken Fener düşmanlarını ‘coşturan’ geri gidişler başladı. G.Saray evindeki son 2 maçı kaybetti misal. İnsan şunu soruyor: Bir açıklama ile bu kadar etki yaratan Koç, bir de başkan olursa neler olabilir :)

        KADER ANI 39' | HUGO RODALLEGA DAĞLARA TAŞLARA... 1-0 öne geçen F.Bahçe’nin üstünlüğü sadece 5 dakika sürebilirdi. Fakat Akhisar’ı geçen sezon sırtında taşıyan Rodallega, 30. dakikada kazanılan penaltıyı çok farklı şekilde auta gönderdi. O anda tabela eşitlense belki Akhisar ‘defansif direnciyle’ 90 dakika sonunda puan ya da puanlar alabilirdi.

        İşin espri-metafizik tarafı bir yana Ali Koç’un ‘varım’ çıkışı camiadaki ölü toprağını silkelemişti. ManU maçındaki 41 bin bunun sonucudur. Bu ‘olumlu gidişatın’ yükselişe geçebilmesi için bu maç kritikti. Yorgun ve tempo yükseltemeyecek takım, dinlenmiş oyuncuları ile skor arayacak konsantre defans oyuncuları ile de savunarak öyle böyle 3 puan alacak bir oyun sergilemeliydi. Öyle de oldu, Akhisar’a pozisyonumsu dahi verilmedi, RvP ile gol bulundu. Asist diğer dinlenmiş isim olan Aatif’tan geldi. Rodallega’nın kaçırdığı penaltı adeta “Çalışana Allah da yardım eder”in göstergesi idi.

        2. yarı geri çekilip rakibini bekleyen Fener tam da Lens- Emenike-Alper ve Aatif’a uygun ortamın oluşmasını bekledi. Emenike bir gol, bir asist ile kontra futbolcusu olduğunu gösterdi. Konya-Karabük-Akhisar üçgeninde lige havlu atılabilecekken derbi sonrası G.Saray’ı puan olarak geçme şansı yakalandı. Sene başından bu yana kapasiteleri ölçütünde ellerinden geleni yapan, çoğu zaman beceremeyen ama mücadeleden hiç kaçınmayan bu takım bu çıkışı hak etmişti. Gelecekle ilgili büyük konuşulabilir mi? Bence hayır. Şampiyonluktan söz ediyorsak hala bu takımın ciddi kalite takviyesine ihtiyacı var.

        ADVOCAAT

        Kritik 4 maçtan 4 galibiyet. Ligde yükseliş, Avrupa’da tur umudunu iyice artırma önemlidir. Tebrikler.

        TOLUNAY KAFKAS

        Kusura bakmasın takım 2 gömlek kalitesizleşmiş. Bir dönem pas yapmaya çalışan, oynayan, kalite gösteren takımken; yardır yardır koşuşturup bir işe yaramayan oyuncular topluluğuna dönüşmüş Akhisar.

        FENERBAHÇE RAHAT KAZANDI | İBRAHİM YILDIZ

        Fenerbahçe, Avrupa Ligi maçının yorgunluğunu ve psikolojisini üzerinden atamamış. Bu nedenle karşılaşmanın temposu düşüktü. Sarı-Lacivertliler strateji olarak, fazla efor tüketmeden sonuca gitmeyi düşünmüşlerdi. Bilindiği gibi, Akhisar deplasmanı her zaman zor geçmiştir. Birinci nedeni saha zemininin bozuk oluşu. Bu durum oyuncuları korkutmakta ve maça konsantrasyonlarını etkilemektedir. İkincisi ev sahibi takımın kendine özgü sistemiydi. Fakat, bu sezon bir düşüş yaşıyorlar.

        Hollandalı teknik direktör Dick Advocaat, Akhisar karşılaşmasında Manchester maçında oynamayan oyuncularına yer vererek rotasyona gitmeyi yeğlemişti. Dar alanda oynanan oyun, Fenerbahçeli futbolcuların pas trafiğini etkiledi. Kenarlar çalışmayınca, forvet oyuncularının pozisyon bulması zorlaştı. Volkan Şen ve Lens çok denemelerine karşın savunma oyuncularının kilidini geçmekte zorlandılar. Sarı-Lacivertliler’in öne oynama isteği, rakibin iyi alan savunması ve kademe anlayışı ile gerçekleşmedi. Bu nedenle ilk yarı gol dışında pozisyon izlenmedi. Orta alanı sağlam tutan Fenerbahçe, Akhisar’ın çok adamlı savunma anlayışını zorladı. Daha kontrollü oynadı. Rakibine atak şansı tanımadı. Maçın tamamında penaltı ve bir gol pozisyonu dışında kalesinde ciddi sıkıntı yaşamadı.

        • Dakikalar 76’yı gösteriyordu ve topu söken Emenike hızla ceza alanına inerek topu kaleci Fatih’in üzerinden boş kaleye aşırttı. Emenike’nin boş kaleye giden topuna kaleci Fatih ile Serdar Kesimal birlikte hamle yaptılar. Aralarında ne konuşuldu bilinmez ama bir şekilde golün önlenmesini herkes bekliyordu.

        Kazanılan gol Volkan Şen-Aatif paslaşmasının iyi bir örneği ve Van Persie’nin vuruş tekniğinin birleşimi olarak ağlara gitti. Hollandalı futbolcunun tek vuruşu ve topa hamlesi usta bir golcü özelliği göstermesi açısından önemliydi.

        Karşılaşmanın ikinci yarısı Akhisar Belediye gol bulmak için daha ofansif oynamayı yeğledi. Ev sahibi takımın atakları Fenerbahçe savunmasını aşacak sertlik ve kalitede değildi. Oyun geniş alana yayılınca, Fenerbahçe’nin kenar oyuncuları daha rahat pozisyona girme şansı buldular. Kazanılan ikinci gol de, Lens’in Emenike’ye gönderdiği güzel pas ve yine böyle bir boş alan bulması sonucu doğdu. Sarı-Lacivertliler tempoyu yükselttiğinde oyuna ağırlığını koydu. Emenike’nin Aatif’a verdiği gol pası, aklımıza ister istemez Manchester maçında kaçırdığı golleri getirdi. Van Persie’nin yerine oyuna giren Emenike, savunmayı oldukça zorladı. Pres yaptı. Üçüncü golde büyük payı vardı. Kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonu kaçırması kendi adına şanssızlıktı. yarak ağlara gönderdi. Oynadıkça daha çok yararlı olacağı görülecektir.

        AATIF DAHA ÇOK OYNAMALI

        Fenerbahçe’ye geldiğinden bu yana çok eleştirildi. Yetenekli bir oyuncu. Dün de iyi niyetli ve çalışkandı. İlk golün asistini yaptı. Attığı golde, topu soğukkanlı ve çabuk oyna

         Image Title 1  Image Title 2
        Description

        PENALTI VE SARI DOĞRU, KIRMIZI OLMAZ | BÜLENT YAVUZ

        Maçın hakemi Halil Umut Meler, MHK’nin üzerine titrediği, istikbali olan genç bir hakem. Geçen hafta da Avrupa’da istikbal vadeden hakemler seminerine katıldı. FIFA kokartını da takacak. Dün akşam Akhisar-F.Bahçe maçında kritik kararlar verdi. Bana göre hepsi doğruydu. 14’te Rodallega-Kjaer ikilisinin mücadelesinde Rodallega yere düştü. Penaltı itirazı vardı ama penaltı yoktu. Karar doğru. 31’de Mehmet Topal’ın müdahalesi tehlikeliydi ve temas olduğu için direkt serbest vuruşu gerektirirdi. Kontak noktası da ceza alanı olduğu için hakem penaltı verdi. Bu da doğru bir karardı. Topal sarı gördü. “Kırmızı olmalıydı” diyenler var. Hakemin sarı kartı doğruydu. 36’da Van Persie’ye ceza alanında bir müdahale var ancak çarpışma pozisyon gereğiydi. Penaltı söz konusu değildi. Hakem de zaten pozisyona çok yakındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ