Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Burak Yılmaz'dan transfer açıklaması - Futbol Haberleri

        Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Çin ekiplerinden Beijing Guoan'a transfer olan Burak Yılmaz, İngiltere ve İtalya'dan da teklifler almasına rağmen neden Çin'i seçtiğini anlattı.

        Çin kanalı CCTV'ye konuşan golcü oyuncu, Galatasaray'dan ayrılık sürecini ve transfer kararını şöyle anlattı: "Galatasaray'da çok başarılı bir dönem geçirdim. Ligin en iyi forvetiydim. Ama ayrılma zamanımın geldiğini düşündüm. Ayrılık kararımı verdiğimde, İngiltere ve İtalya arasında seçim yapmaya hazırlanıyordum. Ama tam o sırada Çin'den reddedemeyeceğim bir teklif geldi. Kolay bir karar değildi benim için ama ailemin de geleceğini düşünerek bu kararı verdim." dedi.

        "PİŞMAN DEĞİLİM"

        Beijing Guoan'a tranferinden ötürü hiç pişman olmadığını da anlatan Burak, "Futbolun hepimizin ortak konuştuğu evrensel bir dile sahip olduğuna inanıyorum. Bu yüzden Türkiye'deki başarılarımı Çin'de de tekrarlayabileceğimden emindim." dedi.

        TÜRKİYE VE GALATASARAY'DAKİ FUTBOL ATMOSFERİ

        Burak, Galatasaray taraftarının "Cehenneme Hoşgeldiniz" pankartları hatırlatılıp taraftarın rakiplere "düşmanca" bir yaklaşım sergilemesiyle ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine şöyle konuştu: "Buna 'düşmanca' kelimesini kullanmayalım. 'Rekabetçi' diyebiliriz. Manchester United'ın Chelsea ile rekabeti gibi... Onlar da Galatasaray'a karşı oynarken aynı yaklaşımda olabiliyor. Bu, futbolun bir parçası."

        ÇİN'DEKİ HEDEFLERİ

        Deneyimli golcü yeni sezonda takımı Beijing Guoan'ın ligde ve Asya Şampiyonlar Ligi'nde zafere ulaşacağına inandığını belirtirken, "Hedeflerimizi büyük tutuyoruz. Benim en büyük hedefim, Çin Süper Ligi şampiyonluğu çünkü Guoan uzun süredir bunu yaşayamıyor. Bu sezon yaşadığım sakatlıklara rağmen iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum. Önümüzdeki sezona tam anlamıyla hazır olarak gireceğim ve şampiyonluk yolunda takımıma en iyi şekilde yardımcı olacağım." diye konuştu. (Goal)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ