Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Robin Van Persie de ifadeye çağrıldı! - Fenerbahçe Haberleri

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fenerbahçeli futbolcu Robin van Persie'nin, Beşiktaş ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası'ndaki derbi maçta rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle ifadesinin alınmasına karar verdi.

        Savcılık bu kapsamda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü'ne yazı yazarak, Van Persie'nin kimlik ve adres bilgilerinin tespiti, konunun kendisine açıklanmasından sonra savunmasının alınması ve delillerini sunması amacıyla savcılığa müracaatının sağlanmasını istedi.

        Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında 5 Şubat’ta oynanan Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu eleme maçında Robin van Persie'nin tribünlere dil çıkartıp, elini şortunun içine sokması tartışmalara neden olmuştu.

        REKLAM

        Beşiktaş Kulubü Kongre Üyesi Avukat Ömeralp Pulotoğlu, Fenerbahçeli Robin Van Persie hakkında, ‘toplum değerlerini aşağılama’ suçundan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

        Van Persie hakkında, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na verilen suç duyurusu dilekçesinde, Hollandalı futbolcunun toplum değerlerini aşağıladığı belirtilerek, kişilerin huzur ve sükununu bozma, hakaret, suç işlemeye tahrik, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama, kanunlara uymamaya tahrir ve hayasızca hareketler suçlarından cezalandırılması talep edilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ