Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Göztepe, amatör kümeye düştü... - Futbol Haberleri

        Üçüncü Futbol Ligi 3. Grupta son haftalardaki başarısız sonuçlarla düşme hattına inen Göztepe, sahasında Aliağa Belediyespor'a 2-0 yenilince, bitime 1 hafta kala ligde kalma şansını kaybetti.

        Göztepe, 1997 yılında genel kurulda yapılan tüzük değişikliğiyle futbol şubesini şirketleştirip, Yeni Asır grubuna devretmesinin ardından 1998-99 sezonunda 17 yıl aranın ardından Süper Lig'e yükselme sevincini yaşadı. 1999-2000 sezonunda veda ettiği Süper Lig'e sonraki sezon yeniden dönen Göztepe, 2001-2002 sezonunda ligi 7. sırada bitirmeyi başardı.

        Bu başarılı sezondan sonraki süreç, Göztepe'nin adeta çöküş dönemi oldu. A.Ş'nin bağlı olduğu grubun yaşadığı maddi sıkıntılardan etkilenen sarı-kırmızılılar 2002-2003'te Süper Lig'den, 2003-2004'te Lig A'dan, 2004-2005'te de Lig B'den düştü. Bu sezon da Üçüncü Lig'e veda eden sarı kırmızılılar, 5 sezonda 4. kez küme düşme acısını yaşamış oldu.

        Türk Futboluna ''Buldozer'' Fevzi Zemzem, kaptanlar ''İngiliz'' Nevzat Güzelırmak, ''Kestane'' Gürsel Aksel, ''Çarli'' Çağlayan Derebaşı, ''Panter'' kaleci Ali Artuner gibi isimleri kazandıran Göztepe, Avrupa Fuar Şehirleri Kupası'nda (şimdiki UEFA Kupası) 1968-69 sezonunda yarı final oynamış ve bu başarıyı gösteren ilk Türk takımı olmuştu.

        1925 yılında kurulan Göztepe, 2006-2007 sezonunda tarihinde ilk kez amatör kümeye düşmüş oldu.

        SİNİRLER GERİLDİ

        Göztepe'nin, ligde kalabilmek için mutlak galibiyet hedefiyle çıktığı ve 2-0 kaybettiği Aliağa Belediyespor maçı, son derece gerilimli bir atmosferde oynandı.

        Alsancak Stadı'ndaki müsabakayı 2 bin 602'si biletli, 5 bin civarında taraftar izledi. Futbolculara ve Yeni Asır gazetesine küfürlü tezahüratta bulunan taraftarlar, gazetecilere de tepki gösterdi.

        Play-off iddiası bulunan ve maça hızlı başlayan Aliağa Belediyespor'un 2. dakika kaptan Yalkın'ın golüyle 1-0 öne geçmesinin ardından tribünlerdeki gerginlik arttı.

        61. dakikada hakemin kararlarına tepki gösteren Göztepe'nin yardımcı antrenörü Ünlü Daydal, hakem Ümit Ünal tarafından saha dışına çıkarıldı.

        63. dakikada Aliağa Belediyespor, Emre Morgül'ün golüyle farkı ikiye çıkarınca tribünler karıştı.

        Kapalı tribünün sağ tarafından oturan taraftarların bir kısmı koltukları sökerek sahaya fırlattı. Bu sırada sahaya giren bir taraftar da polis tarafından dışarı çıkarıldı.

        Maçın kalan bölümünde sinirlendiği gözlenen Göztepeli oyuncular, sert bir oyun ortaya koyarken, 66. dakikada Murat Çaydemir, 90. dakikada da Semih kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

        Bu arada tribünde fenalaşan bir çocuk ambulansla hastaneye kaldırıldı.

        Karşılaşma 2-0 Aliağa Belediyespor'un galibiyeti ile sonuçlanırken, Ispartaspor'un Burdurspor'u 1-0 yenerek puanını 34'e yükseltmesiyle 28 puanı bulunan Göztepe, bitime 1 hafta kala kümede kalma şansını kaybetti.

        Maçtan sonra sarı-kırmızı futbolcular ve taraftarlar büyük üzüntü yaşarken, polis Yeni Asır Gazetesi önünde güvenlik önlemi aldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ