Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Slovakya Favori değil! - Futbol Haberleri

        Slovakya, 2010 Dünya Kupası'nda F Grubu'nda mücadele edecek.

        İtalya, Paraguay ve Yeni Zelanda ile birlikte grubunda ilk 2'ye girmek için çaba harcayacak Slovakya'nın kupaya katılma mücadelesi, teknik direktörü, öne çıkan futbolcuları, olası oyun düzeni ve dünya kupaları geçmişiyle ilgili bilgiler şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Çıktığı 10 grup maçında 7 galibiyet, 2 mağlubiyet, 1 de yenilgi alan Slovakya, 3. Grubu lider tamamladı. Slovakya'nın bu maçlarda aldığı sonuçlar şöyle:

        Slovakya - Kuzey İrlanda: 2-1

        Slovenya - Slovakya: 2-1

        San Marino - Slovakya: 1-3

        Slovakya - Polonya: 2-1

        Çek Cumhuriyeti - Slovakya: 1-2

        Slovakya - San Marino: 7-0

        Slovakya - Çek Cumhuriyeti: 2-2

        Kuzey İrlanda - Slovakya: 0-2

        Slovakya - Slovenya: 0-2

        Polonya - Slovakya: 0-1

        3. Grup'ta puan tablosu şu şekilde oluştu:

        TAKIMLAR O G B M A Y P

        Slovakya 10 7 1 2 22 10 22

        Slovenya 10 6 2 2 18 4 20

        Çek Cumhuriyeti 10 4 4 2 17 6 16

        Kuzey İrlanda 10 4 3 3 13 9 15

        Polonya 10 3 2 5 19 14 11

        San Marino 10 0 0 10 1 47 0

        TEKNİK DİREKTÖR

        Vladimir Weiss

        Çalıştırdığı takımlar ve başarıları: Daha önce Artmedia Petrzalka ve Saturn Moskova Region takımlarını çalıştıran 45 yaşındaki Çek teknik direktör, Artmedia Petrzalka'yı 2005 ve 2008 yıllarında lig şampiyonu yaptı, 2004 ve 2008 yıllarında da bu takımla Slovakya Kupası'nı kaldırdı.

        Kariyeri: Dünya Kupası finallerinde 32 ülkenin en genç teknik direktörü olan Weiss'ın teknik adamlık kariyerindeki en büyük başarısı, eski adıyla Artmedia Bratislava, yeni adıyla Artmedia Petrzalka'yı 2005 yılında ilk kez lig şampiyonu yapıp, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmesine katkı sağlamasıdır. Artmedia'yı 6 yıl çalıştırdıktan sonra Saturn Moskova'ya geçen Vladimir Weiss, takımının Rusya liginde bir rekora imza atmasına ön ayak oldu. Saturn Moskova, Rusya Premier Ligi'nde 16 kez berabere kalan ilk takım olarak tarihe geçti. Çek teknik adam, 2007 yılında yeniden Artmedia Petrzalka'yı çalıştırmaya başladı.

        Weiss, Slovakya Milli Takımı'na daha çok genç ve deneyimli topçuları seçmesiyle tanınıyor. Weiss, milli formayı giyecek oyuncuların, özellikle önde gelen Avrupa liglerinde top koşturuyor olmasına özen gösteriyor.

        Güçlü yönleri: İçinde bitmek tükenmek bilmeyen futbol coşkusu barındıran Weiss, oyuncularına olan yakınlığıyla da tanınıyor. Milli kamplarda mükemmel bir takım ruhu yaratan Çek teknik direktör, alınan kötü sonuçlar sonrasında taraftarlardan ve medyadan özür dilemesi nedeniyle de ''dürüst teknik direktör'' olarak tanınıyor.

        Zayıf yönleri: Üst düzey futbol konusunda tecrübesiz olan Weiss, finallerdeki en genç teknik direktör olup, en yaşlı teknik adam Otto Rehhagel'dan 26 yaş küçük olmasıyla da dikkati çekiyor.

        Taktikleri: Grup elemelerinde genellikle 4-4-2 dizilişi uygulayan Weiss, zayıf rakipleri karşısında ise 4-2-3-1 dizilişini benimsedi. Napoli'nin genç yıldızı Marek Hamsik'i vazgeçilmez orta saha oyuncusu olarak benimseyen Weiss, defansta Liverpoollu Martin Skrtel'i ve Bochumlu Stanislav Sestak'ı kullandı. Sestak, grup maçlarındaki 6 gollük performansıyla takımının gol kralı oldu.

        Dünya Kupası tahmini: Slovakya kupanın favorilerinden biri olarak görülmese de grup maçlarında beklenmeyecek şekilde iyi performans gösterdi. Slovakya'nın ikinci turdan öteye gidemeyeceği tahmin ediliyor.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR

        Marek Hamsik (orta saha)

        İtalya'da Napoli takımının formasını giyen orta saha oyuncusu Marek Hamsik, 2007 yılından bu yana milli takımda oynuyor. Genç yaşına karşı, milli takımın önemli oyuncularından haline gelen 23 yaşındaki Hamsik, hücuma yönelik orta saha oyuncusu olarak görev yapıyor. Güçlü bir oyuncu olan ve doğru zamanda doğru yerde bulunan Marek Hamsik'in öngörüsü, golü gözlemesi ve oyuna hükmedebilmesi, olumlu özellikleri arasında.

        Stanislav Sestak (orta saha)

        Alman Bochum takımında mücadele eden Stanislav Sestak, Slovakya'nın olduğu kadar takımının da kilit oyuncularından biridir. Sestak, grup elemelerinde 6 maçta attığı 6 golle gönüllerde taht kurdu.

        Martin Skrtel (savunma)

        İkili mücadelelerin büyük bölümünden galip çıkan Martin Skrtel, hızı ve hava hakimiyetiyle Slovakya ekibinin hayati oyuncularından biridir.

        Milli takıma 2004'te katılan Liverpoollu savunma oyuncusu, ülkesinde üst üste iki kez yılın futbolcusu seçildi.

        Uzun boyuyla hava hakimiyetine sahip olan Slovak futbolcu, ikili mücadelelerde de çabuk ve sert müdahalelerde bulunuyor.

        DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ

        Slovakya'nın dünya kupaları geçmişi şöyle:

        1934 - Dünya ikincisi (Çekoslovakya dönemi)

        1938 - Çeyrek final

        1954 - İlk tur

        1958 - İlk tur

        1962 - Dünya ikincisi

        1970 - İlk tur

        1982 - İlk tur

        1990 - Çeyrek final

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ