Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Stutgart'ta Kayseri modeli uygulanacak

        Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti'nin başkenti Stutgart Belediyesi Birinci Başkanı Michael Föll ve beraberinde bulunan heyet Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ziyarette bulundu.

        Başkanlık Makamında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından kabul edilen heyette Michael Föll'ün yanı sıra Baden-Württemberg Eyaleti İş Adamları Federasyonu (SELF) Başkanı Ömer Çınar, SELF Genel Sekreteri Faruk Ceran ve Kayseri Genç İşadamları Federasyonu (GESİAD) Üyesi Mustafa Altınok yer aldı.

        SELF tarafından düzenlenen kültür gezisi çerçevesinde Kayseri'ye geldiklerini ifade eden Belediyesi Birinci Başkanı Michael Föll, Kayseri'yi ve geliştirdiği belediyecilik modelini yakından takip ettiklerini söyledi.

        Bu çerçevede Kayseri Şehir Stadyumu'nda uygulanan yöntemin bir benzerini Stutgart Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirdiklerini kaydeden Föll, "Bu sayede her yıl zarar eden stadyum kar etmeye başladı" dedi.

        Stutgart'ın yıllık 380 milyar Avroluk ticaret hacmine sahip olduğunun altını çizen Michael Föll, ortak yapılabilecek çalışmalar konusunda Kayserili işadamlarıyla bir araya geleceklerini söyledi.

        Stutgart Belediyesi Birinci Başkanı Michael Föll 2 Temmuz 2010 tarihinde Stutgart'ta gerçekleştirilek Enerji Kongresi'ne Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katılacağını belirterek Başkan Özhaseki'yi düzenlenecek kongreye davet etti. Föll, etkinlikler çerçevesinde ayrıca 4 Temmuz'da ise 'Türk Günü' düzenleneceğini sözlerine ekledi.

        Konuk heyeti Kayseri'de görmekten büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Başkan Özhaseki programının uygun olması halinde kongreye katılmayı çok istediğini, düzenlenecek Türk Günü'ne ise talep edilmesi durumunda her türlü yardımı seve seve yerine getireceklerini söyledi.

        Kayseri hakkında misafir heyete çeşitli bilgiler veren Başkan Özhaseki, göreve geldiğinde öncelikli iş olarak alt yapı sorununu ele aldıklarını belirterek, "Kayseri'yi bulunduğu çevrenin cazibe merkezi haline getirecek projelere büyük önem veriyoruz. Özellikle çevremizde bulunan 6-7 il turizm, sağlık, ticaret ve ekonomi gibi alanlarda Kayseri'ye bağlanmaya başladı. Yakın bir zamanda faaliyete bulunan üniversite sayısı beşe çıkacak. Kayseri'nin turizmden yeterince pay alabilmesi için 280 milyon Avro'ya mal olacak Erciyes Master Planı'nda 20 gün sonra temel atacağız" dedi.

        Merkezi hükümetten belediyelere aktarılan paranın yatırım yapmaya yetmediğinin altını çizen Başkan Özhaseki, "Yatırım yapabilmek için kendimize has yöntemler geliştirdik. Bizim modelimizde büyük yatırımları para harcamadan gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

        Ziyaretin sonunda Stutgart Belediyesi Birinci Başkanı Michael Föll Başkan Özhaseki'ye kentlerini simgeleyen beyaz at maketi hediye ederken, Başkan Özhaseki'de konuk belediye başkanına Kayseri'yi simgeleyen Döner Kümbet hediye etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ