Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Yunanistan Yunanistan'dan transfer atağı - Futbol Haberleri

        Federasyon, Güney Afrika'da devam eden Dünya Kupası finallerinin ilk turunda 1 galibiyet ve 2 yenilgiyle evine dönen milli takımın Alman Teknik Direktörü Otto Rehhagel ile yollarını ayırmıştı. Dün Fernando Santos ile yapılan kısa görüşmeden sonra 2 yıllık anlaşma sağlandı. Yunan futbol federasyonu, Santos'la sağlanan anlaşmayı bugün kamuoyuna duyuracak. Santos'un yardımcısının kim olacağı ise henüz netleşmedi.

        Fernando Santos, Ukrayna ve Polonya'da düzenlenecek olan 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası sonuna kadar Yunan milli futbol takımını çalıştıracak. Santos'un Yunanistan futbol tarihinde ilklere imza atan Rehhagel'den sonra işinin hiç de kolay olmayacağı yorumları yapılıyor. Rehhagel, Yunanistan'ı 2004 yılında Avrupa şampiyonu yapmış, 2010 yılında ise dünya kupası finallerine taşıma başarısı göstermişti. Yunanistan, ilk defa 2010 Dünya Kupası'nda ilk golünü atmış ve ilk galibiyete imza atmıştı. Santos yönetimindeki Yunanistan, EURO 2012 elemeleri kapsamında ilk maçını 3 Eylül'de Gürcistan ile oynayacak.

        Yunanistan futbolunu çok iyi tanıyan Portekizli teknik adam Santos, ülkenin büyük takımlarında görev yaptı. Santos, 2001-2002 AEK, 2002-2003 Panathinaikos, 2004-2006 AEK, 2007-2010 PAOK takımlarını çalıştırdı. Santos'lu PAOK, geçen sezon Yunan Süper Ligi'ni üçüncü sırada tamamladı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ