Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Paraguay Tavsiyeyle penaltı kurtardı! - Futbol Haberleri

        Dünya Kupası çeyrek finalinde Paraguay-İspanya maçında Paraguaylı Oscar Cardozo'nun penaltı vuruşunu kurtararak takımının yarı finale çıkmasında büyük rol oynayan İspanyol kaleci Iker Casillas, takımın 2. kalecisi Pepe Reina'dan aldığı tavsiye sayesinde penaltıda gole engel olduğunu söyledi.

        Casillas, dün İspanya'nın 1-0 kazandığı maçtan sonraki açıklamasında, maçta 59. dakikada 0-0 beraberlik varken Paraguay'ın penaltı kazandığını ve o anda kendisini çok gergin hissettiğini söyledi.

        Geride kalan sezonda kulüp takımlarının maçlarında Cardozo'nun 2 penaltı golüne engel olamayan Reina'nın kendisine, ''Cardozo 2 penaltıda da topu soluma attı ve sert bir vuruş yaptı'' dediğini belirten Casillas, ''Reina'nın tavsiyesi işe yaradı'' dedi. Casillas, Cardozo'nun sert vuruşunda soluna gelen topu yatarak kontrol etmişti.

        Geride kalan sezonda, UEFA Avrupa Ligi'nde Benfica ile Liverpool arasında oynanan çeyrek final ilk maçında, Liverpoollu İspanyol Reina, Benfica'da oynayan Cardozo'nun attığı 2 penaltıda da gole engel olamamış, maçı 2-1 Benfica kazanmıştı.

        Paraguay-İspanya maçında Casillas'ın penaltıyı kurtarmasından 3 dakika sonra İspanya'dan Xabi Alonso'nun kullandığı penaltı vuruşunda Paraguay kalecisi Villar gole engel olmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ