Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Avrupa kupalarında tarihi başarının eşiğinde bulunan Fenerbahçe, bir rüyayı gerçekleştirerek UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon olmak istiyor - Futbol Haberleri

        Avrupa arenasındaki serüvenine 1959-1960 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası mücadelesiyle başlayan sarı-lacivertliler, 54 yıllık serüvenini, finale çok yaklaştığı bu sezon taçlandırmayı hedefledi. Sarı-lacivertliler, 1963-1964 sezonunda Kupa Galipleri Kupası'ndaki ve 2007-2008 sezonunda da Şampiyonlar Ligi'ndeki çeyrek finallerden sonra, bu sezon Avrupa kupaları tarihinde bir ilki gerçekleştirerek finalin kapısına dayandı. UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 takımın bulunduğu 3. tur, çeyrek final ve yarı final başarılarıyla kulüp tarihinde ilklere imza atan teknik direktör Aykut Kocaman yönetimindeki takım, Kadıköy'de 1-0 kazanarak avantaj elde ettiği Benfica karşısında rövanşta final için mücadele edecek.

        Son 10 yılda başarılar gelmeye başladı

        Fenerbahçe 54 yıl önce başlayan Avrupa arenasındaki mücadelesinde özellikle son 10 yıla yakın dönemde elde ettiği başarılarla kendisini göstermeye başladı. Avrupa macerasındaki 3. yılında 1963-1964 sezonunda Kupa Galipleri Kupası'nda çeyrek final oynayan sarı-lacivertliler, ardından 2000'li yıllara kadar genelde mücadele ettiği kulvarlara erken veda etti. 2007-2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkarak, o güne kadar Avrupa kupaları tarihinin en büyük başarısını kazanan Fenerbahçe, bu sezon finalin eşiğine gelerek başarı çıtasını daha da yukarıya taşıdı.

        Yıldırım döneminde yükselişe geçti

        Sarı-lacivertli takım, başkanlık görevinde 15 yılı geride bırakan Aziz Yıldırım döneminde Avrupa arenasında yükselişe geçti. Yıldırım'ın başkan olduğu 15 Şubat 1998'e kadar Avrupa kupalarında çıktığı 84 maçta 27 kez kazanan, 11 maçta berabere kalan ve 46 kez yenilen Fenerbahçe, Yıldırım döneminde yaptığı 101 maçta ise 39 galibiyet aldı, 25 kez berabere kaldı ve 37 maçta da yenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ