Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol ismail kartala yazık olacak, yılmaz vural ismail kartal açıklama, yılmaz vural uefa kupası kazanırım - Futbol Haberleri

        Bu sezon herhangi bir takım çalıştırmayan ve Çeşme'de yaşayan Yılmaz Vural, Fanatik Gazetesi'ne bir röportaj verdi ve yakın dönemin futbol gündemine yönelik görüşlerini anlattı.

        İMKAN VERİLSE UEFA KUPASI KAZANIRIM!

        - Hocam bu ülkede size değer verilmiyor, neden ‘Benim eğitimim var, yabancı dilim var. Şansımı yurtdışında deneyeyim’ demediniz? Gerçi geride kalan sezonda bir Cardiff City haberleri çıktı ama orada bir temsilci-başkan oyunu olduğunu söylediniz. Yurt dışında takım çalıştırmak istemez misiniz?

        “İstemem mi! Ancak sadece benim istememle olmuyor ki... Uluslararası boyutta çalışabilmek için uluslararası bir başarın olması lazım. O yüzden ben yıllardır 3 büyükler diyorum. Başlarken zaten şansın yüzde 33. Antrenörlüğün ile yüzde 5 katsan şampiyon oluyorsun. Örnekleri var. Daum Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta şampiyon oldu ama Bursa’dan kovuldu. Veselinoviç, Fenerbahçe’de şampiyon oldu, Gaziantep’ten kovuldu. Stankoviç Beşiktaş ile şampiyon oldu Karşıyaka’dan gönderildi. Ben büyük takımlarda çalışırsam Fatih hocanın yaptığı gibi UEFA Kupası kazanabilirim. O zaman Milan’a hoca olma ihtimalim doğar ama herhangi bir takımı küme düşme hattından alıp ligde bırakırsam olmuyor tabii. Lokal başarı ile ancak Arap ülkelerinden, İran’dan, Katar’dan teklif geliyor. Oraları da ben istemiyorum. Berti Vogts’un ardından Azerbaycan’ın başına geçmek için anlaşmıştım ancak Alman lobisi devreye girdi. Vogts ile sözleşme yenilediler, olmadı.”

        İSMAİL KARTAL'A YAZIK OLACAK

        - Son dönemde Fenerbahçe’de bir hoca değişikliği oldu. Bu konuda ne diyeceksiniz?

        “Bence Ersun Yanal başarılı. Bulunduğu konumda takımı şampiyon yapıyor ama başkan diyor ki ‘Hayır, burada takımı antrenör şampiyon yapmıyor!’ Aziz Başkan’ın ifadeleri tamamen bir şansızlık bence. Bir kere tavrı çok yanlış. Antrenörler derneğinin tepki koymasını bekledim ama ses çıkmadı. Toplum önünde tartışılmaması gereken konular konuşuldu. İsmail Kartal geldi ama akıbeti farklı olmayabilir bence. Çünkü baştaki uygulayıcının mantığı bu. Tepkiler duygusal. İki kişinin arasında kalması gereken konular, özel hayatlar... Araştırsan herkesin özel hayatında açıkları çıkar. İsmail’e yazık olacak diye düşünüyorum. Ego yönetiyorsun orada. Oyuncusundan, yöneticisine, masöründen, malzemecisine herkes egolu. Büyük külüp, inanılmaz donanım isteyen bir şey.”

        ‘FÖTR ŞAPKALI SEYİRCİLER NEREDE!"

        - Futbolumuzdaki şiddet konusu hakkında ne diyeceksiniz?

        "İleri gideceğimize geri gidiyoruz. Benim çocukluğumda Dolmabahçe’de her takım taraftarı yan yana maç izlerdi. Takım elbiseli, fötr şapkalı, papyonlu, kravatlı insanlar gelirdi maça. Nereye gitti bu insanlar? Amigonun ismi ‘Karınca ezmez Şevki’ydi, düşün... Karınca ezmeyen adamlardan geldiğimiz nokta ortada. Bu konuda medya da suçlu. Yakayı reyting denilen canavara kaptırmış olan medya doğruyu, güzeli ön plana çıkaracağına parayı ön planda tutuyor. Herkes rahatsız ama değişen yok. Medyada patronlar iş dünyasından olunca görüyoruz işte sisteme karşı gelinemiyor. Futbol çok önemli bir sosyal olay. Çeşitli sınıfları bir araya getiren, kalabalıklar tarafından takip edilen, devletin de kontrol altında tutmak istediği bir olay. Düşünsenize sağcı-solcu, zenci-beyaz, Müslüman-Hristiyan demeden ortak paydada sevindiren bir olay.

        ‘PARAYLA PULLA İŞİM YOK"

        - Hocam son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

        "İki üniversite bitirmiş, yüksek lisans yapmış adamım. Yıllardır bağırıyorum, “Şu Türkiye, bu Yılmaz’dan faydalansın” diye ama, “Ulan bu adam bu kadar konuşuyor, koyalım bir kere başa da görelim” demiyor kimse! Yahu bana inamıyorlarsa bari, “Getirelim de bir rezil olsun” diye birileri görev versin! Parayla pulla da işim yok Allah’a şükür. Bugüne kadar kazandığım ölene kadar yeter bana. Şu konuştuğum şeyleri uygulayabilecek bir ortam istiyorum.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ