Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Olimpiyat Potanın Perileri 2012 Londra Olimpiyatları çeyrek finalinde Rusya'ya 66-63 yenilerek elendi - Olimpiyat Haberleri

        Tarihte ilk kez olimpiyatta bir sprint yarışında bir Türk, Nevin Yanıt final koşuyordu... 100 metre engellide 12.58’lik derecesiyle dev rakipleri arasında 5. oldu, göğsümüzü kabarttı... Nevin’den sonra

        kalpler Potanın Perileri için attı. Kadın Milli Basketbol Takımımız, ilk kez katıldığı olimpiyatlarda çeyrek finaldeydi... Avrupa Şampiyonu Rusya’ya karşı ‘son topa kadar’ savaştık, son şutumuz çemberi

        dövünce yarı finalden, belki de madalyadan olduk...

        CANIN SAĞOLSUN NEVİN

        Türkiye: 63 - Rusya: 66

        Salon: Basketball Arena

        Hakemler: Jose Carrion (Porto Riko), William Kennedy (ABD), Ling Peng (Çin)

        Türkiye: Birsel Vardarlı 12, Tuğba Palazoğlu 3, Şaziye İvegin 3, Nevriye Yılmaz 22, Holingsvorth 12, Bahar Çağlar 2, Işıl Alben, Esmeral Tunçluer 9, Tuğçe Canıtez

        Rusya: Belyakova 10, Danilochkina, Vodopyanova 2, Kuzina 3, Osipova 7, Hammon 19, Petrokova 10, Korstin 5, Vieru 10, Arteshina, Grishaeva, Zhedik

        1. periyot: 16-23, Devre: 28-34, 3. periyot: 51-51

        Potanın Perileri, 2012 Londra Olimpiyatları çeyrek finalinde Rusya'ya 66-63 yenilerek elendi

        Londra Olimpiyatları'nda A Milli Kadın Basketbol Takımı, çeyrek final maçında Rusya'ya 66-63 yenilerek, yarı final şansını yitirdi ve elendi.

        İlk dakikalarda etkili hücum yapamayan ve 4-0 geriye düşen milliler, daha sonra toparlanarak, Birsel'in üst üste bulduğu basketlerle 4. dakikada 9-7 öne geçti.

        Savunmada Hammon ve Belyakova'yı durdurmakta zorlanan, hücumda da sürekli savunmasını değiştiren ve sertleştiren Rusya karşısında sayı üretemeyen ''Potanın Perileri'', 9. dakikada 21-13 geriye düştü. İlk periyot da 23-16 Rusya lehine sonuçlandı.

        İkinci periyoda da kötü başlayan milli takım, Hammon'ın basketlerine bir türlü çözüm üretemezken, hücumda da etkisiz kaldı. Rusya, 2 dakikada yakaladığı 5-0'lık seriyle 12. dakikayı 12 sayı farkla 28-16 önde geçti. Bu periyottaki ilk basketini 14. dakikada Nevriye ile bulabilen ay-yıldızlılar, 18. dakikada Tuğba'nın 3 sayılık basketiyle farkı 6 sayıya (30-24) kadar indirdi. Nevriye'nin basketleriyle maça tutunan milliler, ilk yarıyı 34-28 geride tamamladı.

        İkinci yarı karşılıklı basketlerle başlarken, milliler, Esmeral'in 3 sayılık basketiyle 25. dakikada farkı 3 sayıya (39-42), 27. dakikada da Birsel'in üç sayılık atışıyla 1 sayıya indirdi: 42-43. Bu periyotta çok iyi mücadele eden milli takım, Holingsvorth'un son saniye basketiyle 3. periyodu 51-51 berabere bitirdi.

        Son periyoda Holingsvorth ve Nevriye'nin basketleriyle başlayan ay-yıldızlılar, 32. dakikayı 54-52 önde geçti.

        Karşılaşmanın son bölümü büyük bir çekişmeye sahne oldu. Son 3 dakikaya 60-60 berabere girildi. Rusya bulduğu basketle bitime 2 dakika kala 62-60 öne geçti.

        Seyircinin de desteğini alan ''Potanın Perileri'', bitime 28 saniye kala Birsel'in basketiyle 62-62 eşitliği sağladı. Hammon, bitime 13 saniye kala takımına basket kazandırınca, milliler 64-62 geriye düştü. Hammon'ın basket faul nedeniyle yaptığı tek atış sayı olmadı ve Holingsvorth ribaundu alırken kendisine faul yapıldı.

        Holingsvorth, kullandığı 2 serbest atıştan birini sayıya çevirince skor 63-64'e geldi. Sipova ilk atışı sayıya çevirirken, ikincisini kaçırdı. Ancak ribaund mücadelesi sırasında top Holingsvorth'den dışarı çıkınca, hücum hakkı yeniden Rusya'ya geçti. Bu kez Belyakova ilk atışı kaçırıp, ikincisini sayıya çevirince skor 66-63 Rusya lehine oldu.

        Son 12 saniyede bu kez Rusya'dan Osipova faul atış çizgisine geldi.

        Bitime 10 saniye kala hücum eden milli takım, Birsel'in kullandığı 3 sayılık atıştan yararlanamadı ve sahadan 66-63 yenik ayrıldı.

        Bu arada karşılaşmayı Londra'ya dönen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da izledi.

        "MADALYA ŞANSIMIZ OLACAKTI"

        Milli Kadın Basketbol Takımı antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, Londra Olimpiyatları'nda Rusya karşısında kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi.

        Yıldızoğlu, Rusya maçına iyi başlayamadıklarını ifade ederek, ''Rusya tecrübeli bir takım ve bu durumu iyi kullandı. Biz geri dönmeyi başarabildik ve 2. periyotun ortasından itibaren gerçek oyunumuzu sahaya yansıttık'' dedi.

        Maçın sonlarında büyük bir hata yaptıklarını belirten Yıldızoğlu, son 28 saniyede faul hakları olmasına rağmen faul yapmadıklarını ve basket yediklerini kaydetti.

        Bu oyuncularla 5 yıldır yolculuk yaptıklarını anlatan Yıldızoğlu, ''Ülkem adına yarışırken bu çocuklarla birlikte olmaktan mutluluk duydum. Her maçta amacımız ülkemizi onurlandırmaktı. Bütün oyuncularıma teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

        Milli oyuncu Begüm Dalgalar da Rusya maçını kazanmak istediklerini belirterek, ''2. yarıdaki mücadelemizle de bunu ortaya koyduk ama olmadı. Hepimiz çok üzgünüz'' diye konuştu.

        Rusya antrenörü Boris Sokolovskiy ise ''Türkiye ile çeyrek finalde karşılaşmak istemezdim. Çin veya Çek Cumhuriyeti'ni tercih ederdim. Çünkü Türkiye gerçekten çok güçlü bir ekip'' dedi.

        Bu arada kadın milli takım oyuncuları maç sonrasında oldukça üzgündü.

        Rusya karşısında yine galibiyet yok

        Daha önce resmi maçlarda 4 kez karşılaştığı Rusya'yı yenemeyen ''Potanın Perileri'', olimpiyat oyunları çeyrek final maçında da sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ