"Süreç öncekine göre fevkalade iyi"
Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ile Hülya Hökenek'in sorularını yanıtladı. Terörsüz Türkiye sürecine değinen Kurtulmuş, "Süreç öncekine göre fevkalade iyi. Ana hatlarıyla planlanan şekilde ilerliyor. Yaz bitmeden tamamlanabilir" dedi. Terörsüz Türkiye süreci ile ilgili MHP lideri Devlet Bahçeli'nin TBMM'de komisyon kurulması önerisi hakkındaki sorulara da yanıt veren Kurtulmuş, "Meclis adrestir. Komisyonun nasıl olacağı konuşulur" ifadelerini kullandı
ABONE OLTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Şırnak'ta Gabar Dağı'ndaki Şehit Esma Çevik-1 Nolu İlk Keşif Kuyusu'nda düzenlenen programın ardından Habertürk TV canlı yayınında Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ile Hülya Hökenek'in sorularını yanıtladı.
Kurtulmuş, Lozan Antlaşması hakkında, "Lozan, Türkiye'nin kurucu anlaşmasıdır. Türkiye'de milli birlik ve beraberliği bozacak hiçbir sözün kabul edilmesi mümkün değildir." ifadelerini kullandı.
Terörsüz Türkiye süreci ile ilgili MHP lideri Devlet Bahçeli'nin TBMM'de komisyon kurulması önerisi hakkındaki sorulara da yanıt veren Kurtulmuş, "Meclis adrestir. Komisyonun nasıl olacağı konuşulur" dedi.
Terörsüz Türkiye sürecine de değinen Kurtulmuş, "Süreç öncekine göre fevkalade iyi. Ana hatlarıyla planlanan şekilde ilerliyor. Yaz bitmeden süreç tamamlanabilir." dedi.
AA'da yer alan habere göre de Terörsüz Türkiye sürecinin, provokasyona uğramadan süratle tamamlanmasını ümit ettiğini dile getiren Kurtulmuş, "Buralarda artık ağıtlar yakılmayacak, insanlar ölmeyecek, silahlar, bombalar patlamayacak ve kardeşlik türkülerinin söyleneceği, halayların çekileceği bir barış ortamı hakim olacak." diye konuştu.