Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Suriye’deki Türk askerlerine moral mektubu

        Suriye’nin İdlib, El Bab, Azez ve Cerablus kentlerinin de aralarında bulunduğu sınır ötesinde görev yapan Türk askerlerine, Türkiye’nin farklı kentlerinden moral mektubu yağdı. Mektup gönderenler arasında her yaş grubundan öğrenci var. Gazete Habertürk'ün haberine göre öğrenciler, mektuplarında asker ağabeylerine hem kendilerinden bahsetti hem de şiir, şarkı ve resimlerle moral vermeye çalıştı. Türk askerlerine ulaştırılmak üzere Kilis Postahanesi’ne gönderilen ve resimlerle donatılan o güzel mektuplardan bazıları şunlar:

        ‘ÜŞÜYEN ELLERİNİZİ CESARET ATEŞİ ISITSIN’

        - Sevgili Türk askeri, keşke oraya gitmenize gerek kalmasaydı. Keşke tüm dünya barış içinde yaşasaydı. Sevgili asker abi, bu mektubu okurken nasıl bir düşünceye sahip olacağını bilemiyorum ama mutlu olmanı isterim ki beni de mutlu edersin. (Çanakkale Meslek Teknik Anadolu Lisesi)

        REKLAM

        - Sevgili asker abilerim, size Çanakkale’den yazıyorum. Benim de babam asker ve askerliğin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Günlerce babamdan ayrı kaldığım zamanlar var. Sizlerin de çocukları ve eşleri var. Onlardan ayrı kalıp özgürlüğümüz ve bayrağımız için savaşıp mücadele ediyorsunuz. Ancak bu fedakârlığın değerini bilmeyen o kadar çok kişi var ki. Ben babamın ve sizlerin yaptıklarıyla gurur duyuyorum... (Melis A.)

        - Sevgili asker ağabeylerim, sizler orada bizleri korumak için üşüyorsunuz ya bazen, işte o an sizlerin o üşüyen ellerinizi kalbinizdeki vatan sevgisi, cesaret ateşi ısıtsın. Unutmayın, sizler gerçekten kahramansınız! Mustafa Kemal Atatürk’ün askerlerisiniz. (Elif D.)

        ‘ISSIZ YERDE SAKIN KORKMAYIN’

        - Sevgili abilerim, ne sizleri unuturum ne de sizden önceki şehitlerimizi askerlerimizi... Kendinize dikkat edin olur mu? Sizleri çok seviyoruz. Doğu tarafı çok soğuktur bir de üşütmeyin sakın. Ellerinizden öpüyorum. (Simge K.)

        - Mehmetçik abilerim, ıssız yerde sakın korkmayın tamam mı? Ben size hep dua okuyorum yani ondan korkmayın. Yani Atatürk bir kere demiş. Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O bütün vatandır. (Nisanur Ü., 3’üncü sınıf öğrencisi)

        REKLAM

        - Sevgili asker abilerim, benim ismim Mehmetcan. Siz Mehmetçik’siniz, ben ise Mehmet’im... Ben büyüyünce veteriner olacağım. İzmir’de yaşıyorum. Biliyor musunuz, öğretmenimiz bize Nutuk okuyor.

        - Merhaba Mehmetçik abilerim; Hep gurur duyuyorum sizlerle. Bizleri koruyorsunuz. Büyüyünce ben de asker olduğumda keskin nişancı olmak istiyorum. (Engin B.)

        - Mehmetçiklere mektup... Merhaba benim adım Ecrin. 9 yaşındayım. Sizi çok merak ediyorum. Her akşam ben, ailem sınıf arkadaşlarım sizlere dua ediyoruz. En çok kiraz, elma, çilek severim. En çok portakal suyu, elma suyu severim... Umarım şarkımı beğenirsiniz; Hey onbeşli onbeşli, Tokat yolları taşlı. (Ecrin Ş., 3’üncü sınıf öğrencisi)

        - Mehmetçiklerimize... Ben Yağmur. 3’üncü sınıfa gidiyorum. Orada hava soğuk mu? Yolladıklarımızı beğendiniz mi? Biz sizi görmeyi çok istiyoruz. Orada kaç kişisiniz?” (Yağmur G.)

        - İstiklal Marşı bile “Korkma” diye başlarken bize korkmamayı öğreten siz Mehmetçiklerimiz... Siz vatan başında iken korkması gereken bizler değiliz, düşmanımız. (Mehmetcan K.)

        REKLAM

        - Ben İrem, size bu mektubu Çanakkale’den yazıyorum. 15 yaşındayım. 3.5 yaşında babamı kaybettim. Babasızlık zor. Ama ona rağmen ayaklarımızın üstünde durmamız gerekiyor. Tabii sizin hayatınız daha zor. Sizi ailemizden ayırmadan kalbimizdeki sevgiyi sizlerle paylaşıyoruz. İyi ki varsınız... (İrem K.Ö.)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ