Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Tarçının faydaları nelerdir? Tarçın faydaları ve kullanışı - Sağlık detoks haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Tarçın öncelerde yemekler ve tatlılarda kullanılan alternatif bir baharat çeşidi olarak bilinmekteydi. Ancak günümüzde özellikle de son birkaç yıl içerisinde Tarçının faydaları fazlaca keşfedilmiştir. Öyle ki, insan vücudunun sıkıntısız bir işleve sahip olabilmesi adına harika bir alt yapı oluşturan tarçın, hem fiziksel hem de ruhsal açıdan birbirinden farklı faydaları eline bulundurmaktadır.

        Düzenli olarak tarçın kullanımını gerçekleştirdiğiniz takdirde, başta kanın pıhtılaşması olmak üzere, farklı ve bir o kadar da can sıkıcı hastalık durumlarının önüne geçilebilir. Nitekim tarçın çayı ve tarçın kabuğunu çiğ olarak tüketmeniz, midede ki ekşime ile fazla suyun tamamen ortadan kaybolmasını sağlayacaktır. Tüm bunların yanında, tarçının kişiye ruhsal açıdan da faydaları olduğunu söyleyebiliriz.

        REKLAM

        Tarçının insan sağlığına faydaları

        Tarçının Faydaları başlığının altına ucu bucağı görünmeyecek maddeler sıralayabiliriz. Özellikle de bozuk ciltlerin eski haline dönmesine yardımcı olan tarçın, her açıdan insan bedeninin yanında bulunmaktadır. Tarçının sağlığa başlıca faydaları aşağıda şu şekilde sıralanmıştır.

        • Kolesterolü düşürür.
        • Lösemi gibi tedavisi zor hastalıkların önüne geçilmesini sağlar.
        • Kanın pıhtılaşmasını engeller.
        • Kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur.
        • Mesanede ki iltihabı söktürür.
        • Kas ağrılarını alır. Ki tarçın yağı ile yapılan masajların namı ülkeden ülkeye yayılmaktadır.
        • Hafızayı güçlü tutar. Sınav öncesinde tarçın çayı tüketilmesi uzmanlar tarafından her fırsatta belirtilir.
        • Sancılı adet dönemlerinin daha rahat geçirilmesini sağlar.
        • Antidepresan özelliği sayesinde kişiye mutluluk hormonu aşılar.

        Bal ile karıştırdığınız da daha etkili ve mükemmel bir tat alabileceğiniz tarçın çayları sayesinde, özellikle de mevsimsel geçişlerde sizleri esiri yapan soğuk algınlıklarını ortadan kaldırabilirsiniz.

        Tüm bunlarla beraber zinde bir vücut elde etmek, gün içerisinde adapte sorunlarını ortadan kaldırabilmek adına da, düzenli bir şekilde tarçın kullanabilirsiniz. Öyle ki günün neredeyse tamamını ayakta çalışarak geçirmek zorunda kalan pek çok insan, tarçın çayı takviyeleri sayesinde kendisini zinde hissedebilir. Bu takviyelerin yanı sıra, harika bir günü doludizgin geçirmek ve gün bitiminde de kendinizi enerji dolu hissedebilmek adına sabah kahvaltılarınızı tarçın çayı ile renklendirmeniz sizler için ideal bir tercih olacaktır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ