Tavandaki straforlar eridi! 3 kişinin öldüğü yangında acı detaylar!
Bursa'da 3 kişinin hayatını kaybettiği yangın dehşetinde detaylar ortaya çıkıyor. Yaşamını yitiren 81 yaşındaki Belgüzar Kaplan'ın oğlu Mikail Kaplan, "Tavanların strafor olması sebebiyle, damlayan plastiklerin annemin üzerine damlaması sonucu saçları tutuşuyor. Kız kardeşim o esnada mutfaktaymış. Havluyu ıslatıp, yangına müdahale etmek için yanlarına gidiyor. Annem balkona çıkıp, çaresizce yardım beklemiş. Fakat kurtulamamış." dedi
ABONE OLBursa'da bir apartmanın 3’üncü katında çıkan yangında hayatını kaybeden 1’i bebek 3 kişinin cenazeleri otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
DHA'nın haberine göre aileler cenazeleri almak için beklerken, hayatını kaybeden Belgüzar Kaplan’ın (81) oğlu Mikail Kaplan (58), “Annem balkona çıkıp, çaresizce yardım beklemiş. Fakat kurtulamamış. Küçük yeğenimi ise balkondan annem verememiş" dedi.
Karacabey ilçesi Saadet Mahallesi Atılgan Sokak’taki 4 katlı Emek Apartmanı’nın 3’üncü katındaki dairede dün saat 23.00 sıralarında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler tüm daireyi sararken, komşuların ihbarı üzerine adrese çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Diğer katlara da sıçrayan yangın, ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.
Evde inceleme yapan itfaiye ekipleri Belgüzar Kaplan, Hasan Emir Efe Çorapçı (2) ve Müyesser Ar’ın (88) cansız bedenlerini buldu. Ölen 3 kişinin cenazeleri, savcının incelemesinin ardından otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.
Yakınları cenazeleri almak için Bursa Adli Tıp Kurumu’nun önünde beklerken, hayatını kaybeden Belgüzar Kaplan’ın oğlu Mikail Kaplan, o anları şu sözlerle anlattı: