Tencent'in iştiraki Timi 2020'de 10 milyar dolar gelir elde etti
Tencent'in mobil oyun geliştiren iştiraki Timi, 2020'de 10 milyar dolar gelir elde etti. The Legend of Dragon, Honor of Kings, PlayerUnknown's Battlegrounds: Army Attack, Call of Duty: Mobile ve Pokémon UNITE gibi oyunların geliştiricisi olan Timi, ulaştığı bu gelir rakamıyla dünyanın en büyük oyun geliştiricisi haline geldi.
ABONE OLÇinli teknoloji devi Tencent'in mobil oyun yapan birimi Timi Studios geçen yıl 10 milyar dolar gelir elde etti. Konu hakkında bilgi sahibi olan iki kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre bu gelir Timi'yi dünyanın en büyük oyun geliştiricisi haline getirdi.
Şirket bu pozisyondan güç alarak yalnızca mobil oyunlar üretmek yerine PC, Sony PlayStation, Nintendo Switch ve Microsoft Xbox gibi platformlara da oyun üreterek küresel oyun sektöründeki büyük firmalara rakip olabilir.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ