Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Thor filmi oyuncuları kimler? Thor filmi konusu nedir?

        Thor,Marvel Comicstarafından yayımlananaynı adlı çizgi romankarakteri veonun kaynağı olan mitolojik yıldırım tanrısı'nadayanan 2011 ABDsüper kahraman filmiveMarvel Sinematik Evrenitarafından yayınlanan dördüncü filmidir. 21 Nisan 2011'de Avustralya'da ve 6 Mayıs 2011'de Amerika Birleşik Devletleri'nde gösterime girdi.Thorayrıcaüç boyutluveIMAX 3Dolarak da yayınlandı.Chris Hemsworth,Natalie Portman,Tom Hiddleston,Anthony HopkinsveStellan Skarsgårdfilmin oyuncularıdır. Filmin senaryosuAshley Edward Miller,Zack StentzveDon Paynetarafından yazıldı. İşteThor filmi oyuncuları ve konusu...

        REKLAM

        THOR FİLMİ KONUSU NEDİR?

        M.S.900'lerdeAsgardKralı baş tanrıOdindünyaya saldıranBuz devlerive onların kralıLaufeyile savaşır.Asgard orduları veEinherjarlejyonları Buz Devlerini yenerler ve onların güç kaynağı olan Antik Kışlar Sandığını ele geçirirler.Asırlar sonraThor’unAsgard tahtının varisi olarak ilan edileceği geceBuz devlerindenbir grup Asgard a gelerek sandığı çalmak isterler. Ama başarısız olurlar. Odin in emrine karşı gelen Thor ve arkadaşlarıBuz devlerinin yurdunagider ve savaş başlatırlar. Buz devlerince köşeye sıkıştıkları sırada Odin gelir ve onlar adına özür diler. Laufey kabul etmez. Odin peki öyle olsun der ve thor ve arkadaşlarını kaçırır. Bu yaptığının cezası olarak da Thor un çekiciMjolnir'ielinden alarak dünyaya sürgün eder. Thor Bifrost'tan geçerek New Mexico'ya,araştırma yapan bir astrofizikçi grup bilim adamının arasına düşer.Thor'un arasından geçip düştüğü ışınları gören bilim adamları bununEinstein-Rosen köprüsüolduğunu düşünürler ve Thor onaAsgardlılarınGökkuşağı köprüsü Bifrostdediğini açıklar.Thor ,bilim adamlarından öğrenir ki,çekici dünyadadır. Ama kimse yerinden kaldıramıyordur.

        Thor bunu öğrenince oraya gitmek için dr. Dan yardım ister. Çekice ulaşsa da ona layık olmadığı için yerinden kaldıramaz.Lokiise Odin le tartışır ve kendisinin aslında bir buz devi olduğunu öğrenir. Odin fenalaşır. Loki,Odin'in mızrağı kullanarak , sandığın koruyucusu robotik varlığı dünyaya gönderip Thor'u öldürmesini söyler. Loki'nin planı Thor u sürgün ettirerek tahta sahip olmaktır. Thor un arkadaşları dünyaya gelir ve robotla savaşırlar. Ancak bu yetersiz olur. Thor insanlar daha fazla zarar görmesin diye kendini feda eder. Ve robotun karşısına çıkar hiç gücü olmadığı halde. Robot onu vurur. Ancak o anda çekiç ona doğru gelir ve Thor gücüne kavuşur. Kendini insanlık için feda ederek çekice layık olmuştur. Robotu yenrler ve asgard a dönerler. Loki Buz devi kralı Laufey'i Asgard a sokmuştur. Dev Odin i öldürmek üzere iken devi arkadan vurarak öldürür. Babasının hayatını kurtaran değerli evlat olarak tahtı kazanacağını düşünmektedir.Heimdall'ietkisiz hale getirir. Vebifrost ukullanarak Buz devlerinin yurdunu yok edecektir. Thor gelir ve köprüyü yıkarak onu engeller. Odin uyanır. Köprüden düşmek üzere olan Lokiyi elinden yakalar. Ama Loki kendini boşluğa bırakır.

        THORFİLMİ OYUNCULARI KİMLER?

        • ThorrolüyleChris Hemsworth
        • Jane FosterrolüyleNatalie Portman
        • LokirolüyleTom Hiddleston
        • OdinrolüyleAnthony Hopkins
        • Erik Selvig rolüyleStellan Skarsgård
        • Darcy Lewis rolüyleKat Dennings
        • HeimdallrolüyleIdris Elba
        • LaufeyrolüyleColm Feore
        • VolstaggrolüyleRay Stevenson
        • HogunrolüyleTadanobu Asano
        • FandralrolüyleJoshua Dallas
        • SifrolüyleJaimie Alexander
        • FriggarolüyleRene Russo
        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ