Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Son yıllarda nice kültür merkezi, sinema ve tiyatro salonu kapanan Şişli’ye yeni bir soluk kazandırmak ve gelecek nesillere ilham olmak için sağlanan bu özel birliktelik, okulun profesyonel standartlardaki salonunda bir basın toplantısıyla duyuruldu.

Read more!

İşbirliğinin tanıtıldığı basın toplantısına, Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Zeynep Sezerman, Tiyatrokare Yönetmeni Nedim Saban ve Tiyatrokare’nin usta isimleri Suna Keskin, Nevra Serezli, Melek Baykal’ın yanı sıra, Aziz Sarvan, Renan Bilek, Ayşe Erbulak, Tuğrul Arsever, Ecmel İs gibi kıdemli isimleri, uzun süredir Tiyatrokare ailesinde bulunan Bülent Seyran, Meral Asiltürk, Birol Engeler, Fatih Gülnar gibi değerli oyuncular, Tiyatrokare’ye yeni katılan Ege Kökenli, Leyla Feray gibi televizyon starlarının yanı sıra, Tiyatrokare sahnelerinde alkışlanan Cem Güler, Önder Atakanlı, Müge Kement, Özgür Yetkinoğlu, Emre Ozan, Murat Turhan, Zeynep Sevi Yılmaz, Alişan Özkan, Murat Şahan, Gizemnur Topaloğlu, Gizem Çayhanoğlu katıldı.

"7 yaşında metot oyunculuğunu keşfettim"

Yer yer duygulu anlar yaşanan, bazen kahkahaların havada yükseldiği basın toplantısında, Tiyatrokare’nin kurucusu, yönetmeni ve usta oyuncusu Nedim Saban, konuklarını geçmişe götürdü. Saban; duygularını şöyle dile getirdi; “Ustalarım, arkadaşlarım, sayın basın mensupları bu an benim için çok heyecan verici bir an. Sizinle birlikte 50 yıl öncesine gitmek istiyorum. 50 yıl önce anaokulundayken bu sahnede oynadığım oyunda, anneannem yoksul bir çocuğu oynamam için kostümüme yama yapmıştı. Ama o yama içime sinmemişti. Ben kendim yırtmıştım. O zamanlardan metot oyunculuğunu keşfetmiştim yani! Ertesi yıl anaokulunda oynadığım oyunu bir başkası oynayınca anneme arkadaşları, senin oğlun daha iyi oynamıştı diye konuştuklarını duyunca, 7 yaşında Türk tiyatrosuna bela oldum. (Gülüyor) 1992 yılında Amerika'dan döndükten sonra kendi mahallemde tiyatro olsun istedim. Devlet sanatçısı Macide Tanır, Tiyatrokare’nin açılışında oynamayı kabul etmişti, ancak salonumuz yoktu. Şu an AVM ‘ye dönüşen bir okul salonunda perde açtık, ardından Şişli’de başka bir okula sığındık. Sonra Şişli’de bir tiyatroda 8 yıl perde açtık. Ancak, daha ilk günden, bütün Anadolu’yu ve dünyayı sahne olarak seçtik."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ