Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Trump rica etti, Putin kabul etti: Rusya bir hafta Ukrayna'ya saldırmayacak | Dış Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den "Ukrayna'ya bir hafta boyunca ateş açmamasını" rica ettiğini, Putin'in de bunu kabul ettiğini söyledi.

        Beyaz Saray'da düzenlediği ve uyuşturucuyla mücadele ile ilgili bir başkanlık kararnamesine imza atan ABD Başkanı Trump, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklama yaptı.

        AŞIRI SOĞUKLAR NEDENİYLE RİCADA BULUNDU

        Trump, aşırı soğuk havalar nedeniyle Putin'den "bir hafta boyunca Ukrayna'ya saldırı yapmaması" ricasında bulunduğunu ve Putin'in de bunu kabul ettiğini belirtti.

        Trump açıklamasında, "Onlar da orantılı olarak bizim maruz kaldığımız türden bir soğukla ​​karşı karşıya kalıyorlar. Ukrayna'da zaten çok daha soğuk, ama gerçekten çok soğuk. Bunu yapmayı kabul etti. Bunu çok takdir ettik." dedi.

        REKLAM

        ABD Başkanı ayrıca, Abu Dabi'de devam eden barış müzakerelerinde "büyük ilerleme" kaydedildiğini ifade ederek, savaşın sona ermesi konusunda umutlu olduklarını söyledi.

        Oval Ofis'teki katılımcılar arasında yer alan Trump'ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff da müzakerelerde ciddi mesafe katettiklerini ifade ederek, bu ilerlemenin Trump sayesinde olduğunu kaydetti.

        ZELENSKIY TEŞEKKÜR ETTİ

        Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın enerji hedeflerine yönelik saldırılarını durdurduğunu söylediği bu girişim için Washington'a teşekkür etti.

        Rusya'nın dondurucu soğuklarda gerçekleştirdiği bu saldırılarda, Kiev'deki yüzlerce daireyi elektriksiz kalmıştı.

        Moskova'dan ise bir açıklama gelmedi. Moskova daha önce Zelenskiy'e Moskova'da görüşme yapması için yeni bir davet göndermişti, ancak Ukraynalı lider bu teklifi reddetmişti.

        ÖNERİLEN VİDEO

        Açık Ve Net - 28 Ocak 2026 (ABD'nin İran'a Saldırı Planı Ne?)

        ABD her an İran'ı vurabilir. ABD'nin İran'a saldırı planı ne? ABD-İran savaşı an meselesi mi? ABD bu gece İran'a saldıracak mı? Bölgede topyekün savaşa doğru mu? İran'a "Venezuela Taktiği" tutar mı? Bölgede fırtına öncesi sessizlik mi? ABD anlaşma mı teslimiyet mi istiyor? Açık Ve Net'te Sena Alkan ...
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ