Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Anadolu'nun binlerce yıllık bereketli topraklarında yoğrulan, yüzyıllar boyunca farklı medeniyetlerin izleriyle zenginleşen Türk mutfağı ve gastronomi kültürünün tanıtıldığı Türk Mutfağı Haftası bu yıl da bir lezzet ve kültür şölenine dönüştü.

Cumhurbaşkanlığı'nın himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından her yıl; 21 – 27 Mayıs arasında kutlanıyor. Türk Mutfağı Haftası; bu yıl, 'Anadoludakiler Kapadokya Pazarı' açılış etkinliğiyle sona erdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın teşrifleriyle Kapadokya Üniversitesi'nde gerçekleştirilen programa Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Nevşehir Valisi Ali Fidan da katıldı.

Nevşehir'in gastronominin de önemli duraklarından biri olduğunu ifade eden Emine Erdoğan, gelenekselleşen Türk Mutfağı Haftası vesilesiyle bir araya geldiklerini bildirdi.

Bu anlamlı etkinliği hayata geçiren Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Nevşehir Valiliği'ne teşekkür eden Emine Erdoğan, yurt dışında çeşitli etkinliklerle Türk Mutfağı Haftasını kutlayan dış temsilciliklere de şükranlarını sundu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ