Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Turkcell, BİP'i ihraç edecek - İş-Yaşam Haberleri

        Turkcell, Türk mühendislerce geliştirilen mesajlaşma platformu BİP'i dünyaya yaymayı hedefliyor. Yurtdışındaki ilk reklam kampanyasını ABD'den başlatan şirketin sonraki durakları İngiltere, İngiltere, Almanya, Fransa ve Rusya olacak.

        Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, düzenlediği basın sohbet toplantısında 6 kişiye kadar aynı anda görüntülü görüşebilme, çift hattı tek cihazda kullanma, para transferi gerçekleştirme, sabit ya da operatör fark etmeksizin bütün numaraları arayabilme gibi özellikleriyle öne çıkan BiP'i dünyayla tanıştırmak için küresel iletişim kampanyası başlattıklarını söyledi. Terzioğlu "Tüm dünyada BİP'i kullandırma, indirme ve Türkiye'nin dijital ihracatını hızlandırma hamlesi olarak adlandırdığımız bu süreci New York'tan başlatıyoruz" dedi.

        REKLAM
        BiP’in yurtdışındaki ilk reklamları New York’ta, ünlü Times Meydanı’nda dijital ekranlarda yayınlandı.
        BiP’in yurtdışındaki ilk reklamları New York’ta, ünlü Times Meydanı’nda dijital ekranlarda yayınlandı.

        Reklamın ana mesajını, "Diğerlerini bırakın; gelin BiP'i kullanın. Yeni teknolojileri deneyimleyin; sadece kullanmakla kalmayın kullandırtın" diye özetleyen Terzioğlu, global iletişim kampanyasının hedefinin ise ABD başta olmak üzere tüm dünyada BiP'in bir platform olarak yaygınlaşması olduğunu kaydetti.

        'YIL SONUNA KADAR YURTDIŞINDA 25 MİLYON KULLANICIYA ULAŞMAYI HEDEFLİYOR'

        Terzioğlu'nun verdiği bilgiye göre BİP'in hali hazırda 20 milyonu Türkiye'den, 5 milyonu yurtdışında toplam 25 milyon kullanıcısı bulunuyor. iP'in yıl sonuna kadar yurtdışında 25 milyon kullanıcıya erişmeyi hedeflediğini Kaydeden Terzioğlu, öncelikle Avrupa'da yaşayan yaklaşık 5 milyon Türk'ü hedeflediklerini belirtti. Terzioğlu "Türk vatandaşları o ülkelerde uygulamayı kullanıyor. Ancak tablo bundan ibaret değil. İran'dan Suudi Arabistan'a, Fas'tan Ukrayna ve Belarus'a, Japonya'dan Brezilya ve Antartika'ya kadar dünyanın dört bir yanında BiP kullanıcısı bulunuyor" ifadesini kullandı.

        '1 MİLYAR LİRALIK DİJİTAL ÇIKARMA'

        BiP'in yanı sıra fizy, TV+, Dergilik, Yaani, Lifebox ve diğer tüm uygulamalarıyla da Türkiye'nin dijital ihracat çıkarmasına imza atacaklarını söyleyen Terzioğlu, "Yerli ve milli uygulamalarımızla bugün tüm dünyada 120 milyon kez indirilme rakamını yakaladık. Hedefimiz 3 yıl içinde, bu rakamı 1 milyara çıkarmak" diye vurguladı.

        Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu
        Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu

        YERLİ NAVİGASYON YOLDA

        Turkcell, yerli arama motoru Yaani'nin ardından, çok yakında yerli navigasyon uygulamasını da hayata geçiriyor. Tüketicilerin yol ve otomobilleriyle ilgili her türlü bilgiyi almalarını sağlayan bu ürünü yakında pazara sunacaklarını belirten Terzioğlu şu bilgileri verdi: "Mesela aracı valeye verdiğinizde vale modunu açıyorsun. Araba belli bir sınırın dışına çıkamıyor. Ya da aracınızı oğlunuza, kızınıza verdiğinizde hız limiti koyabiliyorsunuz. Son 10 yıldır üretilen her araçta kullanmak mümkün."

        'TÜM 4.0 SÜREÇLERİNDE BAŞROLDE OLACAĞIZ'

        Telekom sektörünün, yerli otomobil başta olmak üzere tüm dijital dönüşüm süreçlerinin en önemli aktörü olacağını belirten Terzioğlu şöyle konuştu: "Endüstri 4.0 bizim sektörümüze yepyeni fırsatlar sunuyor. Ancak dönüşüm dediğimiz bundan ibaret değil. Bundan sonraki süreçlerde sağlık, tarım, üretim, perakende, kısacası aklınıza gelen her alanda 4.0 süreçlerinin en önemli iş ortağı olacağız. Bunun için çalışan 1000 kişilik Ar-Ge mühendisimiz, her bir sektör için yeni uygulamalar geliştiriyor. Bu uygulamalarla verimlilik fırsatlarının peşinde koşuyoruz."

        'YERLİ OTOMOBİL PROJESİ PLANLANDIĞI GİBİ GİDİYOR'

        Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Terzioğlu, yerli otomobil projesinin planlandığı gibi yürüdüğünü söyledi.

        'KUR RİSKİMİZ MAKUL SEVİYEDE'

        Turkcell'in kur riskinin makul seviyede olduğunu belirten Terzioğlu, şirketin gelirlerinin yüzde 10'unun, yatırımlarının da yüzde 70'nin döviz cinsinden olduğunu kaydetti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ