Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KPSS'de yüksek puan alan öğretmen adayları neden mülakatta elendi?

        Milli Eğitim Bakanı yetkilileri, KPSS'de yüksek puan alan ancak mülakatta elenen öğretmen adayları hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, "Aralarında yazınızda belirttiğiniz gibi yazılı sınavda Türkiye derecesi bulunan adaylar dahil, yeter puan alanların mülakatta düşük not verilerek elenmelerinin tek nedeni yapılan güvenlik soruşturmasını geçememiş olmalarıdır" dedi.

        Habertürk yazarı Sevilay Yılman önceki gün yazısında gündeme getirdiği mülakatta elenen öğretmen adayları yazısının ardından Bakanlık yetkilileri açıklama yaptı.

        Yapılan açıklamada, "Aralarında yazınızda belirttiğiniz gibi yazılı sınavda Türkiye derecesi bulunan adaylar dahil, yeter puan alanların mülakatta düşük not verilerek elenmelerinin tek nedeni yapılan güvenlik soruşturmasını geçememiş olmalarıdır. KPSS yazılı sınavında yeter puan alıp da mülakatta düşük puan verilenlerin tamamı bu kapsamdaki adaylardır" denildi.

        REKLAM

        "Bu yöntemin ‘torpilli adayların önünü açmak için yapıldığı’ iddiaları kesinlikle doğru değil" denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

        "Bakanlığımız asla bu tür haksızlıklara izin vermez ve bu yöntemi de böyle bir haksızlığı hayata geçirmek için kullanmaz. 2018 KPSS’de mülakata hak kazanan toplam 60 bin aday vardı. Yaklaşık 1000 aday güvenlik soruşturmasına takıldığı için bu yöntem kullanılarak elenmiştir. Güvenlik soruşturması maalesef ancak yazılı sınavı geçtikten sonra başlıyor ve sonucu aday mülakata girmeden önce bildiriliyor. Hal böyle olunca da o adayı elemek için maalesef bakanlığımız böyle bir yöntem kullanılıyor. Güvenlik soruşturması adayların sadece kendileri ile ilgili yapılmaktadır. Bağlayıcı olan adayların şahsi durumlarıdır. Anne, baba, kardeş ve yakın akrabalar dahil herhangi birinin suça karışmış olması adayın güvenlik soruşturmasına olumsuz etki yapmaz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ