Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Türkiye Fransa maçının yankıları sürüyor! - Futbol Haberleri
        1

        Tüm Türkiye’yi sevince boğan 2-0’lık Fransa galibiyetinin mimarlarından olan Dorukhan Toköz’ün bu sezon gösterdiği performans oldukça etkileyici.

        2

        Fransa maçında Manchester United’ın 105 milyon euroluk oyuncusu Pogba’ya adeta sahayı dar etmesi Fransız basınının da dikkatinden kaçmadı.

        3

        Dorukhan için Fransa basınında “Pogba’yı bitiren adam” cümlesi en çok rastlanan manşet oldu.

        4

        Geçen sezon Besiktaş’a transfer olduğu zamanlarda piyasa değeri 500 bin euro civarında olan Dorukhan için konuşulan rakamlar şu anda 8-10 milyon euroya kadar yükseldi. 23 yaşındaki orta saha oyuncusu, bu rakamlarla değerini 1 yıl içinde 20’ye katlamış durumda.

        5

        BURAK YILMAZ YENİDEN DOĞDU

        Daha önce yaşanan olaylardan dolayı 1.5 yıldır A Milli Takım'a çağrılmayan Burak Yılmaz, Şenol Güneş'in, tıpkı Beşiktaş'a gelişinde olduğu gibi kefil olmasıyla yeniden milli formasına kavuştu.

        6

        Arnavutluk maçında golünü atan Burak, Moldova karşısında da bir asist yaparak milli maçlara iyi bir başlangıç yaptı. Ancak Burak, son yıllardaki en etkileyici performansını dün akşam Fransa karşısında gösterdi.

        7

        Gol atamamasına rağmen Fransa savunmasının dünyaca ünlü iki stoperi Varane ve Umtiti'ye adeta cehennemi yaşatan milli golcü, yaptığı pres ve takım arkadaşlarına yarattığı pozisyonlarla maçın en etkili oyuncusu seçildi.

        8

        Fransa Milli Takım Teknik Direktörü Didier Dechamps, Burak Yılmaz'ın etkileyici performansını "Türkiye´de bir oyuncu çok önemliydi. O da Burak Yılmaz. Oyunun kurulması ve etrafındaki oyuncuların oyuna katılması anlamında çok önemli bir performans ortaya koydu" şeklindeki övgü dolu sözlerle değerlendirdi.

        9

        MANŞETLER

        L’Équipe: Maviler, Türkiye tarafından domine edildi. Tarihi farktan kurtulduk. Lloris farkı engeledi.

        16

        N-TV: Fransa’ya Türk Sürprizi.

        17

        İTİRAF

        Fransız forvet Griezmann, “Soyunma odasında performansımız hakkında konuştuk. Ancak hiç iyi değildik. Neredeyse pozisyona giremedik. Kaleyi tutan şutumuz yoktu. Ben de iyi değildim. Yorgunluk bir bahane olamaz. Türkler bizden daha iyiydi. Türk taraftarlar takımlarını çok iyi destekledi” dedi.

        18

        Fransızlar tarafından maçın adamı seçilen kaleci Hugo Lloris yaptığı açıklamada, “Hiçbir bahanemiz yok, yenilgi için hiçbir futbolcu bir diğerinden daha sorumlu değil. Kolektif olarak maçı verdik” diye konuştu.

        19

        MBAPPE, HASAN ALİ'YE TOSLADI

        Hasan Ali Kaldırım, 2-0’lık Fransa galibiyetinin yıldızları arasında ilk sıralarda yer aldı. Hasan Ali, maçta Mbappe’yi savunurken, Fransızlar’ın 225 milyon euroluk süper starına adım attırmadı.

        20

        Rakibini adeta sahadan silen Hasan Ali, sadece Türkiye’de değil, Fransa’da da ses getirdi. Fransız basını milli futbolcumuzu överken, Mbappe’nin 22 top kaybı yaptığına dikkat çekti ve kariyerinin en kötü maçını Hasan Ali karşısında ortaya koyduğunu belirtti.

        21

        Bu arada Hasan Ali de maç sonu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ‘Asla savaşmayı bırakma’ ifadelerini kullandı.

        22

        KALEYE DUVAR ÖRDÜK!

        Milliler savunmada destan yazıyor. Elemele 3’te 3 ile baslayan Ay-Yıldızlılar’ın bu başarısında kaleci Mert Günok ve savuma oyuncuları en önemli etken oldu.

        23

        2-0’lık Arnavutluk, 4-0’lık Moldova ve 2-0’lık Fransa maçlarında kaleyi Mert korudu. Savunma dörtlüsü de çok ufak bir detay dışında değişmedi. Kaan Ayhan ile Merih Demiral savnumanın göbeğinde, Hasan Ali ise sol bekte 3 maçta da görev yapan isimler oldu.

        24

        Sadece sağ bekte ilk Arnavutluk maçında Gökhan Gönül 11’de yer alırken, sakatlanınca yerine Zeki Çelik girdi. Zeki sonraki iki maçta da savunma dörtlüsünü tamamlayan isim oldu. Bu dörtlü dünya sampiyonu Fransa’ya 90 dakikada sadece 4 şut imkanı tanırken, bunların hiçbiri kaleyi bile bulmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ