Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türkiye günlerce bu manşetleri konuştu

        Gazeteniz Habertürk, 1 Mart 2009’da, ‘İki milyon öğrencide hesap hatası’ manşetiyle yayın hayatına başladı. O günden bugüne yüzlerce ses getiren habere imza attı. Çok gündem belirledik, çok konuşulduk, hem gazeteleri hem de televizyonları peşimizden sürükledik. Arkadaşlarımız medyanın amiral gemilerinden çok daha fazla ödüle layık görüldü. Gün geldi çocuk istismarına karşı çıktık, gün geldi kadın hakları için mücadele ettik. Yeşili korumak için çaba gösterdik. Hep Atatürk’ün ve Cumhuriyet’in yanında olduk, değerlerimizi de hiç unutmadık. Terörün hep karşısında durduk, demokrasi deyince sesimizi yükselttik.

        İLKLERE İMZA ATTIK

        ‘Yakalayın şunu’ manşetinin ardından Münevver’in katili Cem Garipoğlu yakalanana kadar peşinden koştuk. ‘Kare kare işkenceyle ölüm’le Engin Çeber’e yapılanları ilk biz kamuoyunun gündemine getirdik. ‘Fukaralığın bedeli’ diyerek doğal afetlerdeki yoksul insanların sesi olduk. ‘Gemide o gece’ ile Mavi Marmara baskınını dünyaya duyuran ilk HABERTÜRK oldu. ‘Çeçenleri öldüren Rus ajanları’yla sadece Türkiye değil dünya basını Habertürk’ten okudu. ‘34 yaşımı bekliyorum’ diyen Cem Garipoğlu ile ilk görüşen gazete de biz olduk.

        ACIYA ORTAK OLDUK

        ‘Bu kaçıncı N.Ç.’ ile cinsel istismar ve tacize karşı tavrımızı koyduk. ‘Çocuklar Ellerini İstiyor’ yazı dizisiyle ise mayın kurbanı çocukların acılarını sayfalarımıza taşıdık. Kayıp olduğu düşünülen Misak-ı Milli metninin orjinalinin TBMM’de olduğunu ortaya çıkarıp ‘İşte Türkiye’nin kuruluş belgesi’ manşetiyle size sunduk. Soma faciasının ardından ‘Kara gün’ manşetiyle, okurlarımızın duygularını paylaştık, acıya ortak olduk. ‘Maske 30 TL, cezası 300’ manşetindeki şehit madencinin eşinin bakışlarını hiç kimse unutamadı. ‘İşte o köşk’ ile Vahdettin Köşkü’nün görüntüleri de ilk kez Habertürk’te yer aldı.

        *********

        TERÖRE, 15 TEMMUZ’A KARŞI DURDUK

        ‘Poyraz’ın mavi odası’yla, minik bir bebeği Türkiye’nin gündemine taşıdık. Poyraz artık kocaman ve sağlıklı bir çocuk. ‘Milat Özgecan’ manşeti, katledilen genç kızlarımız için gerçek bir milat oldu. ‘Dağ gibi acı’ manşetindeki şehit babaannesinin acılı bakışı ise yürekleri dağladı. Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yönelik saldırının perde arkasını ilk duyaran da haberleri dünyada binlerce kez alıntılanan da yine Habertürk’tü. ‘Paris Terreur’ ve ‘Fraternite’ manşetlerimizle teröre karşı Fransızların, ‘United for Manchester’ başlığıyla İngilizlerin, ‘Im Herzen bei Euch’ manşetiyle Almanların yanında durduk. ‘15 Temmuz demokrasi şehitlerimize minnettarız’ manşetimiz, darbecilere karşı duruştu. Terörün bizden kopardığı Aybüke ve Necmettin öğretmenlerimize, ‘Öğretmen öldüm ben’le manşetlerimizle ağladık. ‘Haticeler hep gülsün’ manşeti, çocuk gelinlere açılmış bir bayrak oldu. ‘Yağmur adam’ ve ‘İkinci uyarı’ küresel ısınmanın nelere yol açacağının en uyarıcı sayfaları oldu. ‘Casino Orman’, kumarbazların neler yapabileceğini gösterdi. ‘Hayata dokunuş’ manşetimiz, SMA’lı çocuklar için Habertürk’ün çabalarının bir sonucuydu adeta. ‘Adsız milat’taki o yavru köpeğin bakışları içimizi acıtırken, ‘Çukurun dibindeyiz’ de insanlığımızın bir özeleştirisiydi.

        KADINA ŞIDDETTE SON NOKTA

        AYŞE Paşalı yıllarca kocasından dayak yedi, cinsel istismara uğradı ve 10 yerinden bıçaklandı. Morarmış gözleriyle adliye koridorunda duruşmanın başlamasını beklerken, kocası davadan vazgeçirmek için yalvarıyordu. Arkadaşımız Cemal Doğan, o an deklanşöre bastı. Hâkim, “Pişmanım” diyen kocayı serbest bıraktı. Ayşe Paşalı, 1.5 yıl sonra kocası tarafından katledildi. Habertürk’ün bu fotoğrafı, kadına şiddetin sembol karesi haline geldi. Kocası, müebbet hapse çarptırıldı.

        Kadına şiddetin sembol ismi haline gelen Ayşe Paşalı, kocası tarafından katledilmeden 1.5 yıl önce adliye koridorunda sadece Habertürk’ün objektifine yansıdı

        *********

        ALİ DENİZ İLE OZANCAN

        10 Ekim 2015’te Üniversiteli Ali Deniz Uzatmaz, Ankara Garı’ndaki patlamada hayatını kaybetti. ODTÜ öğrencisi Ozancan Akkuş, akranı Ali Deniz için duygu dolu satırlar yazdı. Bu satırları kaleme alan Ozancan ise 13 Mart 2016’da Ankara Kızılay’da bölücü terör örgütünün düzenlediği saldırıda yaşamını yitirdi. Ali Deniz’i DEAŞ, Ozancan’ı PKK katletmişti. Onlardan geriye gülen yüzleri kaldı.

        ******

        15 TEMMUZ İÇİN UYARI

        15 Temmuz 2016’da Habertürk, ‘İddianamede paralel ordu’ başlığıyla darbe girişiminin olduğu gün gündeme damgasını vurdu. Haberde başsavcılığın FETÖ ana soruşturmasını tamamladığı belirtilirken, ‘Danıştay ve Hablemitoğlu cinayetleri Fethullahçı Terör Örgütü’nün işi; TSK ise örgütün kadrolaştığı öncelikli hedefi’ denildi. Habertürk’ün ‘15 Temmuz’un habercisi’ olan manşeti, FETÖ’nün darbeyi öne çektiği iddialarını gündeme getirdi.

        ******

        ÖĞRETMEN ÖLDÜM BEN

        10 Haziran 2017’de, Batman’da terörün genç kurbanlarından biri de genç öğretmen Aybüke Yalçın’dı. Aybüke, ‘Öğretmen oldum ben’ mesajını paylaşmıştı. O sözlerden, ‘Öğretmen öldüm ben’ manşeti çıktı. Aykübe Öğretmen’in o hayat dolu bakışları herkesin içini acıttı.

        *******

        KANSER İLACI İSYANI

        23 Ekim 2017’de Habertürk, ‘Kanser ilacını fitness tüketti’ başlığıyla hastaların isyanını manşetine taşıdı. Çünkü meme kanseri ilacına ‘meme sarkması’nı önlediği için vücut geliştirme sporuyla ilgilenenler hücum etmişti. Stokta ilaç kalmadı. Hastalar isyan etti. Bu haberin ardından güvenlik güçleri operasyon yaptı.

        ******

        KORELİ AYLA'YI BULDUK

        29 NISAN 2010: Kore Savaşı’nda Türk askerlerinin savaş bölgesinde bularak Ayla adını verdikleri ve koruma altına aldıkları Koreli çocuğun hikâyesini, Türkiye basınında ilk defa Habertürk, 2010 yılındaki bu haberle duyurdu. Ayla’nın hikâyesi, aynı isimle geçen yıl beyazperdeye aktarıldı.

        ******

        YAVRU KÖPEĞİN O BAKIŞLARI

        17 Haziran 2018’de, minik bir köpeğe yönelik Türkiye’nin kanını donduran vahşet yaşandı. O bakışların sahibi bir insan değildi ama yavru köpeğin son nefesini vermeden önceki bakışı yürekleri dağladı. Bir iş makinesi operatörünün kullandığı kepçe ile ayaklarının kesildiği iddia edildi. Operatör önce tutuklandı, sonra bırakıldı. Geriye o bakışlar kaldı.

        ********

        ÇEBER’İN İŞKENCEYLE ÖLÜMÜ

        14 Mayıs 2009’da, dergi dağıtırken gözaltına alınıp tutuklanan Engin Çeber’in Metris Cezaevi’nde işkenceyle öldüğü görüntüler, duruşmadan önce Habertürk’te yer aldı. Kare kare işkence ile ölümü kamuoyu Habertürk’ten öğrendi.

        ******

        MAYIN KURBANI HAYATLAR

        4 Mayıs 2012’de Habertürk, ‘Mayın Kurbanı Hayatlar’ yazı dizisinde uzuvlarını kaybeden çocukların dramıyla gündem yarattı. Kimi gözünü, kimi ayağını, kimi kolunu kaybetmiş çocuklar toplumun yüreğini dağladı. Yazı dizisi, yardım istiyen çocuklar için sivil toplum kuruluşlarını da harekete geçirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ