Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Milli maç özet: Türkiye - Hırvatistan son dakika yorumları - Futbol Haberleri
        1

        İBRAHİM YILDIZ: Hırvatistan takımının oyun yapısını hep birlikte gördük. Bir sistemleri var. Topu oyuna daha hızlı sokuyorlar. Geniş alanda oynuyorlar. Pozisyon çeşitliliğini daha fazla denediler. Oyundan kopmadılar. Üstelik onlarda genç bir ekiple mücadele ettiler.

        2

        Şenol Güneş mutlaka görmüştür. Orta alan tam bir hayal kırıklığıydı. Ne rakip ataklarını önleyebildiler. Ne de pas trafiğini yapabildiler. Böyle olunca iş bireysel beceriye kaldı. Zaman, zaman Deniz bu işi yapmaya çalıştı.

        3

        Bir kez daha gördük ki, savunma işin temel noktası. Şenol hoca, tüm oyuncuların maç performansını görmek istiyordu. Bu nedenle farklı bir ekiple maça başladı. Yapılan değişiklikler de maçı kazanmamıza yetmedi.

        4

        MEHMET DEMİRKOL: Hırvatistan’ın attığı 3. goldeki korkunç organizasyonsuzluk bizi anlatıyor. İki dakika sonra Cengiz’in golündeki olağanüstü organizasyon da biziz. İkisi de sürpriz değil. Attığımız yaratıcı gücümüzün göstergesi…

        5

        Berkay, Cenk, Yusuf ve Cengiz’in dahil olduğu bir sanat eseri. Yediğimiz ise ezberlenmiş şablonların ve bu şablonlardan oluşan bir repertuvarın ve nihayet bunların var ettiği bir ekolün olmayışının sonucu… Yani Şenol Hoca’nın ve herkesin bahsettiği ekol olunamayışın sonucu. Tabii ki bu maç takımın değil, oyuncuların test edildiği bir oyundu.

        6

        GÜNTEKİN ONAY: A Milli Takım ile Hırvatistan arasındaki özel maçta 6 gol atılmasına rağmen açıkçası oynanan futbol hiç de keyif vermedi. Attığımız 3’üncü golün hazırlanışı ve bitirilişi dışında lezzet alamadık. Hem seyircisiz oynanmasından hem de özel maç olmasından dolayı heyecan seviyesi düşüktü.

        7

        Rusya ve Macaristan ile oynanacak 2 resmî maç öncesinde Şenol Güneş’in bazı alternatif oyuncuların son form durumlarını görmek istediği çok açık. UEFA Uluslar Ligi’nde oynadığı 4 maçın 3’ünü kaybeden Hırvatlar da İsveç ve Portekiz ile oynayacak. Bu faktör maçın antrenman temposunda geçmesine neden oldu.

        8

        LEVENT TÜZEMEN: Eylül ayından itibaren Milli Takım'da gördüğüm en çarpıcı özellik oyuncuların "teslimiyetçi" bir ruha sahip olmamalarıdır. Çok maçta geriye düştük ama Hırvatistan maçındaki gibi yine geri döndük. Şenol Hoca oyunculara müthiş bir öz güven yüklemiş.

        9

        Oyuncular Milli Takım'a koşarak geliyorlar. Hırvatlar'ın bir futbol ekolü var. Oyuncular bir sisteme bağlı oynuyor. Milli Takım'ın mücadelesi, inatçılığı, kaybetmeme hırsı alkışı hak ediyor. Ancak biz de bir sistem takımı olmalıyız. Ayrıca Deniz Türüç ile Cengiz Ünder'in attığı goller şahaneydi.

        10

        ALİ GÜLTİKEN: Planladığımız oyun düzeni kontratakta Cengiz ve Deniz üzerineydi ve bu organizasyonla da Deniz üzerinden istediğimiz ikinci golü bulduk. Bu taktik anlayışta özellikle Cengiz muazzam bir silah. İkinci yarıda oyunu biraz onun üzerine çevirdiğimizde harika işler yaptık.

        11

        Özellikle ikinci yarıdaki performansıyla Cengiz, 77'de çıkmasına rağmen maçın adamı oldu. Attığı gol büyük bir saygıyı hak ediyor. Bu golde Cengiz'in vuruşuna kadar olan organizasyonumuz da mükemmeldi.

        12

        CEMAL ERSEN: Futbolda deneyim kıymetlidir. Caner bunun canlı örneği. Akıl, yetenek ve gücü bir arada bulundurmak kolay değil. Caner kariyerinin en verimli dönemini yaşıyor ve giydiği her formanın hakkını veriyor. Deniz’e attırdığı gol buram buram zeka kokuyordu. Deniz’in de hakkını verelim, Başakşehir formasıyla farklı bir boyuta geçti.

        13

        Yeni bir jenerasyon yakaladık. Birlikte oynama alışkanlığını geliştirmeye çalışıyoruz. Asıl hedefimiz Avrupa şampiyonası. Adım adım ilerlemek ve sabırlı olmak zorundayız. En az on yılımızı garanti altına alacak bir futbolcu grubuna sahibiz. Coşkulu ve umutluyuz. Bu çocukları izlemek güven duygusu uyandırıyorsa eğer... Yürüyelim arkadaşlar!

        14

        FAİK ÇETİNER: İkinci yarıda iki takımın da savunmalarının 'Evlere şenlik' hallerini izlemeye başladık. İki defansında gardı düşmüş, hücumculara gün doğmuştu. Yediğimiz gollerdeki görüntüler ise savunmanın iflası gibiydi.

        15

        Maçtan önce Şenol Güneş bu maçta şans bulacak oyunculara seslenmiş, ”Önünüze çıkan duvarı aşın,kimse sizi atlatmaz” demişti. Dünkü 90 dakikadan sonra forma şansı bulup duvarı aşan Milli futbolcu sayısı parmakla gösterilecek kadar azdı.