Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Türkiye - İsveç maçının yazar yorumları - Futbol Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Bir çıplak gerçek var ki dün oynayan toplam 14 oyuncudan Çağlar-Okay-Zeki-Mahmut ve Cengiz dışında Türkiye topraklarında yetişen ismimiz yoksa hiç boşuna "altyapı" diye bağırmayalım. Bence Almanya'dan yetişen futbolcu alacağımıza Almanya'dan altyapı sistemi uzmanı getirmeliyiz..

        2

        İlk yarıda Çalhanoğlu'nun 2; Yunus Mallı'nın 1 net pozisyonunda golü bulamazsanız, sizden kalite olarak geride olsa da düzen takımı gelip sizi yeniyor. Ne dersek diyelim Lucescu ile devam edilmeyecek belli ki.. Ancak santrfor-stoper ve kaleci gibi çok kritik 3 mevkii için bir çırpıda isim sayamıyorsak (familyacılar hariç) teknik direktör dışında da birçok eksiğimiz olduğunu kabul etmeliyiz.

        3

        C Ligi'nden B Ligi'ne çıkarız çok sorun değil. Ama 2020 elemeleri için pek şanslı görmüyorum takımımızı..

        4

        İBRAHİM YILDIZ: İsveç maçının tamamına baktığımız da, bir oyun planı olmadığını gördük. Kapanan bir savunma, üstelik hava toplarında oldukça etkili bir takımla oynuyoruz. Uzun boylu oyuncuları ve fizik gücü yüksek bir ekip… Bu tür bir takıma karşı nasıl oynamalıyız? Elimiz de teknik becerisi yüksek oyuncular var. Hakan, Cengiz gibi ayağına hakim iki futbolcuya sahibiz. Fakat, bir oyun planı olmayınca bu oyuncuların mahalle maçı mantığıyla oynamalarından bir sonuç alınabilir mi?

        5

        Orta saha hazırlık pasları ile belirlenen bir organizasyon içerisinde değildi. Oyun nasıl başlayacak bilinmiyor. Rakip arkasına sızma, araya kaçma planı düşünülmemişti. Cengiz, Hakan topu sürüp kaleye şut atacaklar. Bu kadar. Ceza alanı içinde bir tek Cenk’le gol atabilmek mümkün olmadı doğal olarak. Cenk, aldığı topları yanında hiçbir arkadaşı olmayınca ne yapacağını şaşırdı…

        6

        Farklı yeneceğimiz bir takıma yenilmek elbette üzücü. Kalite olarak birkaç gömlek üstün olduğumuz İsveç, hiç oynamadan bir penaltı golü ile bizi yendi gitti… Yakaladığımız fırsatları çok cömertçe harcadık. Şutlarla gol aradık. Vuruşlar ya kötüydü, ya da amaçsız… Hakan ve Yunus biraz becerikli olsalar belki sonuç çok farklı olabilirdi. İsveç’in bunaldığı anlar vardı. O dakikalar oyunu rakip alana yıkmayı, baskı kurmayı yapamadık. Yan paslar rakibin işine geldi… Oyunu çevirecek hamleler yapılamadı. Değişikliklerin zamanlaması yanlıştı…

        7

        Ne dersek diyelim boş. Bir kez daha ülke olarak futbol sevincini yaşayamadık. Artık, Uluslar C Ligi’nde oynayacağız. Yani, en kötü takımlar arasındayız… Takım mı kötü, yönetenler mi? Karar sizin…

        8

        UĞUR MELEKE: Duran topları paslaşarak etkili kullanıyoruz, bu umut verici. Ancak akan oyunda planlar genelde Cengiz’in sırtında. Roma’lı yıldızımız dün araya mükemmel toplar attı ancak gerek Cenk’in bir süredir oynamadığı için eski seviyesinde olmaması, gerekse Yunus’un gol bölgelerine yeterince girmemesi talihsizlikti. Kaptan Çalhanoğlu da milli takım kariyerinin belki en iyi maçını oynadı ama son vuruşu bir türlü yapamadı.

        9

        C Ligi’ne (ve elemelerde üçüncü torbaya) düşmeyi büyük bir yıkım olarak görmüyorum. Bizi “adam gibi adamlar çetesi” dibe vurdurdu; bu gençlerle yeniden doğmaya çalışıyoruz. Bu küçük çaplı bir devrim. Devrimler sancılıdır. Acı çekeceğiz belli. Ama ben inatla, Mart 2019 ‘da başlayacak elemeler için umutluyum.

        10

        ÖMER ÜRÜNDÜL: Dün gece Konya'da iki takımın da karşı ataklarda 10 kişiyle topun arkasına geçip alan daralttıkları, ileriye çıkışlarda da kolay pas hatası yapmamaya çalıştıkları, kontrollü bir futbol izledik. Bana göre milli takımımızın ilk yarıdaki en büyük artısı İsveç'in çok etkili olduğu, bizim de sıkıntılı olduğumuz kalemize gelen yüksek ortalar ve duran toplarda hata yapmayışımızdı.

        11

        Bu maçta bir kere daha görüldü ki üçüncü bölgedeki set oyunlarımızda yeterli üretkenliği bulamıyoruz. Bunun iki nedeni var. Birincisi Avrupa'da her rakip artık geride iyi yerleşiyor. İkincisi de Cengiz haricinde dar alanda adam eksilten futbolcumuz yok. Hakan Çalhanoğlu gibi önemli bir frikik ustası hiçbir maçta böyle bir duran top şansı bulamıyor.

        12

        LEVENT TÜZEMEN: Milli takımın, C Ligi'ne düşmesi Lucescu'nun eseridir. Her maça ayrı kadro ile çıkan Lucescu'nun felsefesi Nasrettin hocanın 'Ya tutarsa' diyerek göle maya çalmasına benziyor. Milli takımın belirgin bir oyun sistemi ve saha içi aklı yok. Her oyuncu, bireysel becerileri ile ön plana çıkmaya çalışıyor. Çünkü birbirleri ile oynama alışkanlıkları yok. Cengiz Ünder, tek başına milli takımı sırtlamaya çalışıyor. Milan'da bulamadığı özgürlüğü Hakan Çalhanoğlu milli takımda uyguluyor.

        13

        Lucescu, Mahmut'u oyundan geç aldı. Bazı futbolcular kulüp takımlarında kötü olabilirler ama milli takım onlar için diriliş olur. Ben Oğuzhan'ın hiçbir milli maçta kötü oynadığını görmedim. İsveç'teki ilk maçı geriden gelip kazanırken Emre Akbaba, Serdar Gürler ve Cenk ön plana çıkmıştı. Dün Emre sakat ama Serdar ve Oğuzhan kulübedeydi. Cenk'in Beşiktaş'taki başarısında Oğuzhan'ın büyük payı vardı. Lucescu, bunları akıl edemeyecek kadar milli takımdan kopuk yaşıyor. Ömer varken Hasan Ali ile başlamak tam bir akıl tutulması.

        14

        OKTAY DERELİOĞLU: Genç ve umut vaat eden bir takıma sahip olsak da böyle bir ekiple mücadele etmenin bazı handikapları var. Öyle ki dün Okay'ın yaptırdığı basit penaltı maçın kaderini etkiledi..

        15

        Dün akşam olduğu gibi kritik anlarda sorumluluk alacak bir oyuncunuz yoksa önem derecesi yüksek maçlarda sorun yaşabilirsiniz. Bu takımın yarışmacı bir kimliğe bürünebilmesi için Lucescu ile yolların ayrılması gerektiği kanaatindeyim. Rumen hoca ile başarı çok zor....

        19
        20

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ