Türkiye'nin LNG ithalatı ilk kez boru gazı ithalatını geride bıraktı
Türkiye'nin martta ithal ettiği toplam gazın yüzde 52,5'ini LNG oluşturdu. Martta, boru hatlarıyla ithal edilen doğal gaz miktarı ilk kez LNG'nin gerisinde kaldı. Bu dönemde en büyük LNG ithalat artışı yüzde 300 ile ABD kaynaklı oldu
ABONE OLTürkiye'nin martta ithal ettiği 3 milyar 940 milyon metreküp doğal gazın yüzde 52,5'ini sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalatı oluştururken, aylık bazda LNG'nin payı ilk kez boru gazı ithalatının üzerinde gerçekleşti.
Uzun dönemli doğal gaz kontratlarıyla ithal ettiği gazın payını giderek azaltmaya çalışan Türkiye, son dönemde hayata geçirdiği LNG altyapı yatırımlarıyla bu alandaki kapasitesini önemli oranda artırdı. Bu kapsamda devreye alınan LNG ve yüzer LNG depolama ve gazlaştırma ünitelerinin günlük sisteme gaz verebilme kapasitesi 120 milyon metreküpü aştı.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ