Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç ÜÇ AYLAR DUASI: Recep ayı Üç Aylar duası Arapça-Türkçe okunuşu ve yazılışı nasıl, anlamı ne? Üç aylarda okunacak dualar
        1

        Üç ayların başlamasına sayılı sattler kala Müslüman aleminde en çok merak edilen konuların başında üç aylar duası yer aldı. Recep, Şaban ve Ramazan ayından oluşan üç aylar boyunca Müslüman dünyası için günahlara tövbe etmenin, dua etmenin ve ibadetin önemi ve sevabı büyüktür. Üç ayların Müslüman dünyası için önemli kabul edilmesinin bir diğer nedeni de İslam dini kültüründe önemi oldukça fazla olan kandillerin de üç aylarda yer alması. Üç aylar duası anlamı ve okunuşu hakkında merak edilenler

        2

        ÜÇ AYLAR DUASI NEDİR?

        Üç aylar duası İslam dininin peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V.) tarafından okunduğu söylenen, üç aylara ulaşmayı dileyen bir duadır. İslam Ansiklopedisi'ne göre Hz. Muhammed'in üç aylar söz konusu olduğunda “Receb Allah’ın ayıdır, şâban benim ayımdır, ramazan ise ümmetimin ayıdır” dediği rivayet edilir.

        3

        ÜÇ AYLAR DUASI ARAPÇA OKUNUŞU

        4

        ÜÇ AYLAR DUASI OKUNUŞU

        Allâhümme bârik lenâ fi Recebe ve Şa’bân, ve bellignâ Ramazân.

        5

        ÜÇ AYLAR DUASI TÜRKÇE MEALİ

        Üç Aylar girdiği zaman Hz. Peygamber (S.A.V.) şöyle dua ederdi; “ Ey Allah’ım; Recep ve Şabanı bize mübarek kıl, bizi Ramazana kavuştur.”

        Hz. Peygamber (S.A.V.); başka bir hadis-i şeriflerinde ise;” Recep Allah’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazanda ümmetimin ayıdır.” Buyurarak bu ayların manevi feyzine işaret buyurmuşlardır.

        6
        7

        ÜÇ AYLARDA OKUNACAK DUALAR

        Recep ayı'nın ilk günü girince Allah rızası için iki rekat nafile namazı kılınır. Samimiyetle günahların affı istenip 111 defa ''Allahümme Salli Ala Muhammed'' diye Peygamber Efendimize salat-ü selam getirilir. Daha sonra 1660 defa ''Ya Allah'' diye tesbih çekilir. Üç aylar boyunca her gün 1100 kere ''La İlahe İllallah'', 100 kere de ''Muhammedürresulullah'' diye bu tesbihe devam edilir.

        *10 gün 100 defa Sübhana'llahi'l - hayyil-kayyum

        *10 gün 100 defa Sübhana'llahi'l - ehadi's-samed

        *10 gün 100 defa Sübhana'llahi'l -gafuri'r-rahimB

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ