Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Hava durumu uyarısı: Sel, don ve buzlanma! İşte, Meteoroloji bölge bölge ve İstanbul hava durumu
        1

        METEOROLOJİK GÖRÜNÜM (HAVA DURUMU 3 ARALIK)

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Muğla, Denizli, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren Antalya ve batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

        Hava sıcaklığının ise; Kuzey, batı ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

        2

        SEL VE DON UYARISI

        Yağışların; akşam saatlerinden itibaren Antalya ve batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden, yaşanabilecek ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        3

        MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU

        Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

        EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

        Parçalı bulutlu, güney ve iç kesimleri zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Muğla çevreleri ile gece saatlerinden sonra Muğla, Denizli, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

        4

        AKDENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

        Parçalı, yer yer çok bulutlu, ilk saatlerden itibaren bölgenin batısının sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren Antalya ve batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

        İÇ ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

        Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

        BATI KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

        Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinin yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

        ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

        Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

        5

        DOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

        Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

        GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

        Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

        6

        İSTANBUL HAVA DURUMU (BUGÜN) 3 ARALIK PAZARTESİ

        İstanbul il geneli için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumu raporuna göre; gün içerisinde hissedilen en yüksek sıcaklığın 14 en düşük sıcaklığın ise 11 derece dolaylarında olması bekleniyor. Öte yandan geçtiğimiz hafta yağışlı havanın hakim olduğu il genelinde 3 Ralık Pazartesi günü parçalı bulutlu havanın hakim olması bekleniyor.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ