Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Uyku öncesi cilt, saç, el ve ayak bakımı nasıl olmalı?
        1

        SU VE SABUNLA YIKAYIN

        Cilt tipiniz nasıl olursa olsun, uyumadan önce yüzünüzdeki tüm makyajı ve kiri temizlemeniz şart. Cilt tipinize uygun bir sabun ya da likit temizleyici bu iş için yeterli.

        2

        Cildinizi temizlerken önemli olan tek şey yumuşak ve yavaş hareketlerle kiri yüzünüzden arındırmanız. 30 saniye boyunca yüzünüzü ve boynunuzu yıkamanız kırışıklığın oluşmaması için önemli.

        3

        CİLDİNİZİ ILIK SUYLA DURULAYIN

        Cildinizi temizlerken her zaman ılık su kullanın. Ilık su, damarları harekete geçirerek kan akşını hızlandırır ve cildinizin her zaman taze bir görüntüye kavuşmasına yardımcı olur.

        4

        ILIK SUYUN ARDINDAN SOĞUK SUYA GEÇİN

        Ilık suyla cildinizi duruladıktan sonra son adım olarak soğuk suyla yüzünüzü yıkayın. Soğuk su, cildinizin sıkılaşmasına yardımcı olacak.

        5

        YÜZÜNÜZÜ HAVLUYLA KURULAYIN

        Cildinizi kirden arındırdıktan sonra temiz bir havlu kullanarak yukarı doğru hareketlerle yüzünüzü kurulayın. Yüzünüzü kurularken cildinize nazik davranmayı ihmal etmeyin. Havluyla yüzünüze sert dokunuşlar yaparsanız cildiniz tahriş olabilir.

        6

        NEMLENDİRİN

        Cildinizin sağlıklı ve pürüzsüz görünmesini mi istiyorsunuz? İhtiyacınız olan tek şey doğru nemlendiriciyi bulmak!

        7

        Temizleme işleminin ardından cilt tipinize uygun bir nemlendirici ile gerekli nem desteğini sağlayın. Nemlendirici kremler yerine doğal yağlar da kullanabilirsiniz. Ancak bu tip ürünleri kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışın.

        8

        PEELİNG YAPIN

        Cildinizi gün boyu şehir temposunda kirleten ve bozan tüm dış etkenlerden peeling ile kurtulmak ve rahatlatmak mümkün. Bu taze his, hem daha rahat uyumanızı hem de cildinizi yenilemenizi sağlayacak.

        9

        YÜZ MASKESİ UYGULAYIN

        Gün boyu maske yapıp bekletme imkanınız olmayabilir. Gece ise bunun için en uygun zaman.

        10

        Siz maskenizi bekletirken, telefonunuzla sosyal medyada turlayabilir; başucu kitabınızdan bir kaç sayfa okuyabilirsiniz.

        11

        VÜCUT PEELİNGİ DE YAPABİLİRSİNİZ

        Vücudunuzu da unutmayın tabii ki. Uyku öncesi rahatlatıcı bir banyo yapma ihtiyacı duyanlardansanız, bunu vücut bakım ürünlerinizi de kullanarak avantaja dönüştürün.

        12

        SAÇLAR

        Banyo demişken, saçları da unutmak yok. Saç bakım kürlerinizi uygulamak için gece harika bir zamandır.