Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Uzman öğretmenlik sınav sonuçları tarihi: 2022 MEB Uzman ve başöğretmenlik sınavı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanır?
        1

        Uzman Öğretmenlik sınav sonuç tarihi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Öğretmenlik Kariyer Basamakları kapsamında uygulanacak olan yazılı sınava en az 10 yıl hizmeti bulunan ve ve uzman öğretmenlik eğitim programını tamamlayan adaylar katılım sağladı. Uzman öğretmenlik sonuçları Aralık ayında açıklanacak ve öğretmenlik sertifikaları ise 4 Ocak 2023 tarihinde verilecek. Adayların gündeminde "MEB Uzman öğretmenlik sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusu yer alıyor. İşte, 2022 Uzman öğretmenlik sınav sonuçları tarihi...

        2

        UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI SONA ERDİ!

        Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan Öğretmenlik Kariyer Basamakları kılavuzu Kılavuza göre Uzman öğretmenlik sınavı 19 Kasım günü uygulandı.

        3

        UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI SAAT KAÇTA BAŞLADI VE KAÇTA BİTTİ?

        81 ilde 1489 okulda 28 bin 650 salonda gerçekleştirilecek olan uzman öğretmenlik sınavı 19 Kasım Cumartesi günü, saat 10:00'da başladı ve 12:30'da sona erdi.

        4

        UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Uzman ve baş öğretmenlik sınav sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden erişime sunulacak.

        5

        Sertifika almaya hak kazanan öğretmenlerin sertifikaları, 4 Ocak 2023 tarihinde düzenlenecek ve uzman ya da başöğretmen unvanı alan öğretmenler, 15 Ocak 2023 tarihinde söz konusu unvanlar için öngörülen eğitim öğretim tazminatından yararlanabilecek.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ