Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Vip araç gibi yolcu taşıdığı iddia edilen ambulans şoförü yakalandı!

        İstanbul'da özel bir ambulans şirketinin para karşılığı yolcu taşıdığı yönündeki haberler üzerine Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından soruşturma başlatıldı.

        DHA'nın haberine göre, sivil trafik ekipleri, kısa süre içerisinde ambulansla yolcu taşıyan sürücü A.M.'yi gözaltına aldı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne getirilen sürücü A.M.'ye 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 'Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin trafik kazası, arıza halleri, acil yardım, kurtarma, kar mücadelesi, kaza incelemesi, genel güvenlik ve asayişin sağlanması gibi durumlar dışında, emniyet şeritlerini ve banketleri kullanmaları' maddesine istinaden bin 228 lira ceza uygulandı.

        REKLAM

        EHLİYETİNE GEÇİCİ OLARAK EL KONULDU

        Ayrıca sürücüye, 'zorunlu olmadığı halde geçiş üstünlüğü hakkını kullanmak' maddesine istinaden 132 TL ve 'Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Belediye Kanunu kapsamında ilgili belediyeden çalışma izin/ruhsatı almadan belediye sınırları dahilinde yolcu taşımak' maddesine istinaden de 6 bin 141 TL olmak üzere toplam 7 bin 501 lira ceza kesildi.

        Ambulans sürücüsü A.M.'nin ehliyetine geçici olarak el konulurken, olayla ilgili adli işlem başlatıldığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ