Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Whatsapp CEO'su Jan Koum istifa etti - İş-Yaşam Haberleri

        WhatsApp'ın kurucusu ve şirketin CEO'su Jan Koum, görevinden istifa etttiğini açıkladı. Koum, Facebook'un sahibi olduğu ve günlük 1 milyardan fazla kullanıcısı olan Whatsapp'ta mahremiyet hakkının en büyük savunucularından olmasıyla biliniyor.

        Koum, Facebook üzerinden paylaştığı mesajda, "Teknoloji dışında bana keyif veren şeylere vakit ayırabilmek adına bir süre çalışmaya ara vereceğim" dedi.

        ABD basınına yansıyan haberlere göre ise Koum ile WhatsApp'ı 2014'te 19 milyar dolara satın alan Facebook yönetimi arasında anlaşmazlıklar olduğunu belirtiyor ve Koum'un bu anlaşmazlıklar nedeniyle istifa kararını aldığını belirtti.

        Washington Post gazetesinin haberine göre, Koum Facebook'tan gelenşifreleme kriterlerinin gevşetilmesi ve Facebook - WhatsApp arasındaki kişisel veri alışverişinin güçlendirilmesi taleplerine karşı çıkıyordu.

        REKLAM

        Koum paylaştığı Facebook mesajında "Ekibimiz her zamankinden daha güçlü ve muhteşem işler başarmaya devam edecekler… WhatsApp'a dışarıdan da olsa desteğimi vermeye devam edeceğim" dedi.

        Facebook CEO'su Mark Zuckerberg ise Koum'un kendisine şifreleme konusunda öğrettiklerinden dolayı minnettar olduğunu söyledi ve gücün merkezi sistemlerin bireylere geçmesine dikkat çekerek bu değerlerin Whatsapp'ta hep var olacağını belirtti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ