Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Yalova'daki Kaşıkçı aramasının arkasında yatan gerçek!

        Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından 8 hafta geçti. Soruşturma dosyası ile ilgili her gün yeni bir veri ortaya çıktıkça cinayet dosyası da bölgesel dengeler de yeni bir boyut kazanıyor.

        Habertürk'ten Çetiner Çetin'in haberine göre, Türk güvenlik birimleri Suudi Arabistan’ın İstanbul’daki konsolosluk binası ve konutunda yaptığı incelemelerle eş zamanlı olarak dijital verilerin toplanması için de olağanüstü bir çaba sarfediyor. Olay yeri inceleme ekiplerinin elde ettiği somut sonuçlar, cinayet öncesi hazırlıkları ve Kaşıkçı’nın öldürüldükten sonra kameraları yanıltmak için kullandıkları dublörü, yerli işbirlikçiyi işaret ederken tüm bunları Habertürk dünya kamuoyu ile paylaştı.

        REKLAM

        Ek olarak ses kayıtlarının da ortaya çıkması Suudi devletinin uluslararası inkar retoriğini yıktı ve kendilerini itirafa zorladı. Şimdi yerli işbirlikçilerin peşine düşen güvenlik birimleri Suudi asıllı 3 iş adamının ve bir Türk’ün sıklıkla kullandığı Yalova’daki villalarda incelemelerde bulunuyor. Adı geçen üç Suudi vatandaşının ise yurt dışında oldukları öğrenildi.

        Savcılık ve güvenlik güçlerinin titiz çalışmaları sonucu ortaya çıkan verilerin katkısı çok büyük, belki de bölgesel denklemin yeniden inşa sürecinin kaderini belirler nitelikte. Zira Cumhurbaşkanı Erdoğan ve birçok Türk yetkili yerel işbirlikçiler ve cesedin nerede olduğuna dair bir çok kez Suudi makamlarının bilgi vermesini istemişti.

        Sabah saatlerinde yapılan ilk arama Abdulaziz İbrahim Al OMARY adına kayıtlı bir villada başlamıştı. Daha sonra hemen yanındaki daha büyük villada başlayan aramalar derinleştirildi. İkinci villa ise Muhammed Alfozan ve Abdulrahim Muhammed Alsuhai adına kayıtlıydı.

        Güvenlik birimleri, Suudi Başkonsolosluğunun uluslararası anlaşmalardan kaynaklı diplomatik misyon kurumlarının KDV ve ÖTV ödemeden yakıt indirimlerinden yararlanmasını kolaylaştıran yakıt çiplerindeki takip sistemi üzerinden Başkonsolosluğun araçlarının izdüşümlerini takip ederken Başkonsolosluğa ait bir özel VİP aracın cinayetin işlendiği günden bir gün önce yani 01/10/2018 ve cinayetin işlendiği günün akşamında 02/10/2018 tarihlerinde bu adreslere yakın bir alana gittiği tespiti üzerine bu adreslerde takibe başlandığı öğrenildi.

        0536 272 8*** nolu telefon üzerinden Türkiye cumhuriyeti vatandaşı Zekariya adındaki bir şahsın aracılığı ile kurulan irtibatların incelendiği ve bu adreslerde incelemelerbaşlatıldı.

        Alfozan şirketi yetkilileri Habertük'e yaptıkları özel açıklamada, şirketin 2012'de Yalova da kurulduğunu ve o günden itibaren gelir beyan edilmediğini ifade ettiler. Şirket sahiplerinin ise yurt dışına çıktığını beyan ettiler.

        Başsavcılıktan yapılan açıklamada ise cinayet şüphelilerinden birinin Yalova'da ikamet eden bir Suudi vatandaşıyla irtibat kurduğu ve bu görüşmede cesedin yok edilmesi veya saklanmasının konuşulduğunun değerlendirildiği ifade edildi.

        ÇALIŞMALAR SONA ERDİ

        Yalova'nın Samanlı köyündeki iki villada Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin güvenlik ekiplerince başlatılan arama çalışması tamamlandı. iki katlı villaya gelen polis ve jandarma ekipleri, geniş güvenlik önlemi aldı.

        Yol kenarında geniş bahçesi bulunan

        Olay yeri incelemenin de arasında bulunduğu ekipler, dedektör köpeklerin de kullanıldığı aramaya villanın içinden başladı.

        Drone destekli arama çalışmaları genişletildi.

        Bitişikteki iki katlı villada da arama çalışmalarına başlandı, bölgeye iki itfaiye aracı getirildi.

        İlk villanın bahçesindeki kuyuda çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, bahçeye itfaiyenin sel ve su baskınlarına müdahale aracını getirtti ve su boşaltma işlemi başlatıldı.

        Olay yeri inceleme ekipleri de kuyudaki çalışmalara destek veriyor. Delil çalışması gerçekleştiren ekipler, iki villanın çevresinde de inceleme yaptı. İki villanın Suudi Arabistan vatandaşı iki ayrı iş adamına ait olduğu belirlendi.

        İki polisin dedektör köpekle bahçesinde arama yaptığı ilk villanın girişindeki duvarda Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın portrelerinin asılı olması dikkati çekti.

        Ekipler, arama çalışmalarını 18.00'de tamamlayarak villadan ayrıldı.

        YALOVA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

        Yalova Valisi Muammer Erol, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Samanlı'da villada arama gerçekleştirildiğini belirterek, "Aramanın mahiyeti ve sonuçları hakkında gereken açıklama İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılacaktır." ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ